ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ε. ΖΑΡΟΥΛΙΑ – Ελεύθερος για τα όπλα ο Γ. Γερμενής

[UPD] Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα απολογία της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια μετά την αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα που υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος. Η αίτηση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ουσιαστικά «παγώνει» την ανακριτική διαδικασία μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της αίτησης Μιχαλολιάκου είναι οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξη Κούγια, ότι ο εντολέας του δέχθηκε πιέσεις από τους δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει στοιχεία σε βάρος συγκατηγορουμένων του προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

Η βουλευτής καλείται να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και το κατηγορητήριο της αποδίδει ότι γνώριζε και επικροτούσε παράνομες ενέργειες.

Ελεύθερος για τα όπλα ο Γ. Γερμενής

Ελεύθερος αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής μετά την συμπληρωματική του απολογία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, ο βουλευτής επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται προσωρινά για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Σήμερα περνά εκ νέου το κατώφλι των ανακριτριών, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελενη Ζαρούλια. Θα απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ζήτησε νέα προθεσμία για την απολογία της επικαλούμενη κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης.