ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Προθεσμίες πήραν Κασιδιάρης – Μίχος

[UPD] Την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 9 και 10 Ιουλίου, πήραν προθεσμίες από τις ανακρίτριες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος που κλήθηκαν να απολογηθούν συμπληρωματικά για το αδίκημα της διακεκριμένης όπλοκατοχής με σκοπό τη διάθεση σε εγκληματική οργάνωση. Ο Ν. Μίχος θα απολογηθεί στις 9 Ιουλίου και ο Η. Κασιδιάρης την επόμενη μέρα (10/7).

Ο Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε από το εφετείο κρατώντας στα χέρια δυο άδειες για δυο νόμιμα κυνηγετικά όπλα, όπως είπε: «Για δυο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες που είπα εγώ και ο πατέρας μου θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότι με αυτά θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση  ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά κανιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους επέδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Συμπληρωματικά απολογούνται Κασιδιάρης και Μίχος

Σε συμπληρωματικές απολογίες καλούνται σήμερα στις ανακρίτριες, Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος. 

Και οι δυο καλούνται να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις μετά την άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, που είχε αποφασιστεί στη Βουλή, ωστόσο, ο Νίκος Μίχος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. 

Την Παρασκευή θα απολογηθούν οι προφυλακισμένοι βουλευτές Ν. Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Και οι τρεις θα απολογηθούν για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, ο κ. Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.