ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Το μόνο κόμμα που μπορεί να πει “Κέρδισα”

 

Xrysi Avgi-570Αν υπάρχει ένα κόμμα που μπορεί να πει στα σοβαρά ότι κέρδισε στις εκλογές αυτής της Κυριακής,  αυτό είναι η Χρυσή Αυγή. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα. Και σε όσους δεν αρέσει – και είναι η πλειοψηφία – ας φροντίσουν να αναλύσουν το φαινόμενο και να το αντιμετωπίσουν πολιτικά.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίζει διπλασιασμό των ποσοστών της  στον Δήμο Αθηναίων σε σχέση με το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ειχε λάβει 7,81% στην Αθήνα.

– Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, το ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη -υποψηφίου της ΧΑ για το δήμο Αθηναίων πήρε το 16,19% των ψήφων.

Ο κ. Κασιδιάρης καταγράφοντας ποσοστό 20% αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα που περιλαμβάνει τις περιοχές Κολωνού, Ακαδημίας Πλάτωνος, Σεπόλια μέχρι Πατήσια. Υψηλό ποσοστό περίπου στο 18% καταγράφει και στο 6ο διαμέρισμα (Κυψέλη, Πατήσια) ενώ το χαμηλότερο εμφανίζεται στο 7ο διαμέρισμα (Αμπελόκηποι, Πολύγωνο

Στην Περιφέρεια Αττικής, στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε λάβει 7,9%. Σήμερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα,  ο συνδυασμός της ΧΑ για την Περιφέρεια Αττικής υπό τον Ηλία Παναγιώταρο  συγκεντρώνει ποσοστό 11,10%.
Η  τάση μικρής ανόδου της Χρυσής Αυγής σε σχέση με τα ποσοστά που είχε συγκεντρώσει τον Ιούνιο του 2012 δεν φαίνεται να επαληθεύεται στο δήμο του Πειραιά. Τον Ιούνιο του 2012, στις εθνικές εκλογές, η ΧΑ είχε συγκεντρώσει 8,26% ενώ σήμερα  ο χρυσαυγίτης υποψήφιος Νίκος Κούζηλος παίρνει  5,76%

 

– Ελαφρώς ενισχυμένη σε σχέση πάντα με τα εκλογικά ποσοστά του 2012 εμφανίζεται η ΧΑ και στην Κεντρική Μακεδονία καθώς φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό λίγο κάτω απο το 9% όταν τον Ιούλιο του 2012 είχε πάρει 7,2%.