Χάρης Θεοχάρης: Δεν ζήτησα ούτε ένα ευρώ αποζημίωση”

 upd: Μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ο πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης απάντησε σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ζητήσει αποζημίωση μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

«Δεν έχω ζητήσει ούτε ένα ευρώ», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα.

Μάλιστα ο πρώην γ.γ. Εσόδων έσπευσε να ευχαριστήσει όσους όπως γράφει τον περιέβαλαν με αγάπη αυτές τις μέρες. «Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας που μου έστειλαν καλά λόγια αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλα το προηγούμενο διάστημα να αναβαθμίσω τις υπηρεσίες που η ΓΓΔΕ δίνει στους πολίτες.

Πολλοί από εσάς με σταματάτε στον δρόμο για να μου πείτε πως παρόλο που σας “έκαψα” έκανα καλά και με επαγγελματισμό τη δουλειά μου. Αυτό με συγκινεί και με κάνει να νιώθω πως ο αλτρουισμός που υποκρύπτει αυτή η συμπεριφορά δείχνουν πως είμαστε πολύ πιο ώριμοι από όσο θέλουν πολλοί να μας παρουσιάσουν.

Φεύγω από την ΓΓΔΕ αφήνοντας πίσω ένα έργο που μιλάει μόνο του: Σε κάθε τομέα είχαμε πρόοδο: εισπράξεις, τήρηση του προϋπολογισμού, αναδιοργάνωση, αξιοκρατία, κυνήγι φοροδιαφυγής ακόμη και από τους πλούσιους”.

 

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Όπως αναφέρει  ρεπορτάζ στην εφημερίδα  «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», η σύμβαση που είχε υπογράψει ο αποπεμφθείς πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χ. Θεοχάρης με την κυβέρνηση είναι χρυσωρυχείο για τον πρώην γενικό γραμματέα, που δέχθηκε να παραιτηθεί ύστερα από πιέσεις, στη συνάντηση με τον μέχρι τότε υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, πέραν του μισθού που αγγίζει τα 4.700 ευρώ τον μήνα, προβλέπεται και η καταβολή μπόνους από τη στιγμή που θα πιάσει τους στόχους όπως αναλυτικά καταγράφεται στη σύμβαση.

Από πλευράς του πρώην γενικού γραμματέα, υποστηρίζεται ότι δικαιούται το μπόνους, αφού το πλεόνασμα είναι γεγονός αναμφισβήτητο.

Το ποσό που πρόκειται να διεκδικήσει με κάθε τρόπο ο κ. Θεοχάρης είναι, όπως λένε οι συνομιλητές του, πάνω από 5.000.000 ευρώ. Και σύμφωνα με έγκυρους νομικούς, το Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να καταβάλει τα χρήματα, από τη στιγμή που τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους επιβεβαιώνεται ότι οι στόχοι που καταγράφονται στη σύμβαση έχουν επιτευχθεί.