Χαλυβουργική: Νέα εθελούσια έξοδος – “Παράλογο το ενεργειακό κόστος”

xalyvourgikhΝέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ανακοίνωσε η Χαλυβουργική, η οποία αποτελούσε μονόδρομο λόγο του παράλογου ενεργειακού κόστους, όπως αναφέρει.

«Η ανακοίνωση και του νέου αυτού προγράμματος εθελουσίας εξόδου γίνεται μετά από έγκαιρη ενημέρωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της εταιρείας, όπως άλλωστε είχε συμβεί και το 2013, οπότε και υλοποιήθηκε εθελούσια έξοδος με παροχή σημαντικότατων κινήτρων αποχώρησης στο προσωπικό, χωρίς να προσφύγει η Εταιρεία σε ομαδικές απολύσεις», αναφέρει η εταιρεία.
 «Η παρατεινόμενη δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία, σε συνδυασμό με το παράλογο ενεργειακό κόστος (ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο) έχουν πλήξει βαρύτατα την ανταγωνιστικότητα του κλάδου και έχουν καταστήσει τη βιομηχανία χάλυβα ένα από τα μεγάλα θύματα της ακολουθούμενης ενεργειακής πολιτικής».

Η Χαλιβουργική αναφέρει πως αν και διαθέτει από τις πλέον σύγχρονες μονάδες στην Ευρώπη,  λόγω της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα, υπάρχει μείωση της παραγωγής και συσσώρευση μεγάλων ζημιών.

Προσθέτει, πως από τον Ιούνιο 2012 που η εταιρία δεν λειτουργεί, συνεχίζει, όπως λέει, να καταβάλλει μισθοδοσία στο σύνολο του προσωπικού.