ΑΝΕΛ: Τέλος στην εσωκομματική κρίση…προς το παρόν – Εκτός κόμματος ο Γιώργος Νταβρής

[UPD] Τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή από τους ΑΝΕΛ αποφάσισε η Κ.Ο. του κόμματος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στα γραφεία της Λεωφόρου Συγγρού.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη διαγραφή του Γιώργου Νταβρή έχει ως εξής: “Διαγράφεται μέχρι να αποφασίσει να γυρίσει σπίτι του”.

Τις παραιτήσεις από την θέση του γραμματέα της ΚΟ και του αναπληρωτή γραμματέα κατέθεσαν οι Κ. Γιοβανόπουλος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη χωρίς όμως να γίνουν αποδεκτές. Να σημειωθεί ότι τις παραιτήσεις είχε ζητήσει ο κ. Τέρενς Κουίκ μετά την ηχηρή απουσία τους από το Εθνικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος έκρινε ότι η στάση των εν λόγω βουλευτών δεν είχε σκοπό να υπονομεύσει το κόμμα ενώ και ο κ. Κουίκ απέσυρε τις δηλώσεις περι «φράξιας».
Ενδεικτικό του «πανηγυρικού» κλίματος είναι και το γεγονός ότι οι κυρίες Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Ραχήλ Μακρή, βγήκαν αγκαλιασμένες – έστω και αν ανάμεσά τους ήταν η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου – σηματοδοτώντας το τέλος μιας σφοδρής βεντέτας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του πριν την έναρξη της συνεδρίασης δήλωσε δικαιωμένος από τις δικαστικές εξελίξεις στο ΤΤ και στο θέμα Παπακωνσταντίνου, είπε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν γροθιά», ενώ έκανε επίθεση σε «διεφθαρμένους τραπεζίτες» που «δίνουν δάνεια σε εκδότες και εργολάβους».Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών στο κόμμα του.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την απόφαση του Αρείου Πάγου για μη παραγραφή των αδικημάτων Παπακωνσταντίνου και της κυβέρνησης Παπανδρέου δικαιώνονται απόλυτα. Την ίδια στιγμή διεφθαρμένοι τραπεζίτες συνεχίζουν να δίνουν δάνεια χωρίς κάλυψη σε εκδότες οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση, σε εργολάβους όπως ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Ψυχάρης, εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, νομίζουν χωρίς συνέπειες. Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι πως μετά το τέλος της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να ανησυχούν ακόμη περισσότερο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όσοι βγούμε από αυτή τη συνεδρίαση, θα βγούμε ενωμένοι σαν μια γροθιά, και θα αποτελέσουμε την πολιτική δύναμη εκείνη, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα» είπε ο κ.Καμμένος.

Σε ερώτηση σχετική με διαγραφές βουλευτών, ο κ.Καμμένος απάντησε «θα δούμε». Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση απουσιάζουν δικαιολογημένα η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Καμμένου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ο επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης λόγω οικογενειακού πένθους και ο βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς. Επίσης απουσιάζει ο βουλευτής Αχαΐας Γ. Νταβρής, ο οποίος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ανέφερε ότι “θα τα πούμε από αύριο”.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε: 

Χαμός στους ΑΝΕΛ – Έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ο – “Όσοι καταλάβουν, καλώς. Όσοι όχι, θα αποκεφαλιστούν” λέει ο Π.Καμμένος

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις. «Θα καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο, και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στον Real FM. «Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι, σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι ΑΝΕΛ, να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν».

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Νότης Μαριάς: Ζητά έκτακτο συνέδριο από τον Π.Καμμένο – Βλέπει κίνδυνο διάσπασης των ΑΝΕΛ – Παρέμβαση Τ.Κουίκ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ξεκαθάρισε ότι από την πλευρά του δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ζητά έκτακτο συνέδριο, καθώς, όπως είπε, «όταν τα ζητήματα δεν λύνονται πάντα υπάρχει κίνδυνος διάσπασης σε ένα κόμμα. Είμαι πολύ προβληματισμένος και ανήσυχος”.

Ο κ. Μαριάς μάλιστα απηύθυνε το ίδιο μήνυμα και στον Πάνο Καμμένο: «Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους Ανεξάρτητους Έλληνες και στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. Πρέπει να πάμε άμεσα σε Έκτακτο Συνέδριο να λύσουμε τις διαφορές μας».

Το Συνέδριο αυτό, είπε ο κ.Μαριάς, πρέπει  να επανακαθορίσει τις μελλοντικές συνεργασίες του κόμματος είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με στελέχη που καταψήφισαν ή θα καταψηφίσουν τα Μνημόνια”.

Τ.ΚΟΥΙΚ: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

Σήμερα ο τομεάρχης εξωτερικών και βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά την παραίτηση του Κώστα Γιοβανόπουλου και της Μαρίνας Χρυσοβελώνη από τις θέσεις του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του αναπληρωτή του, ενώ επισημαίνει ότι ενημέρωσε σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

“Σε μια στιγμή όπου ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δικαιωνόμαστε στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στον αγώνα μας κατά της διαφθοράς, δεν μπορεί να υπάρχουν αντιδράσεις ομάδας βουλευτών που πλήγωσαν το χθεσινό πολύ κρίσιμο Εθνικό Συμβούλιο. Δεν επιτρέπεται κανένας μας να αγνοεί τα κυρίαρχα θεσμικά μας, όργανα και 120 εθελοντές αγωνιστές που ήρθαν από όλη την Ελλάδα” είπε ο Τέρενς Κουίκ.