Χιου Χέφνερ: Πέθανε πλήρης ημερών και χορτασμένος γενικώς ο ιδρυτής του Playboy

 

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του περιοδικού Playboy, του περιοδικού που αποτέλεσε… συντροφιά για τους άνδρες πολλών γενεών.

 

Το περιοδικό του που ξεκίνησε το 1953,  σύντομα έγινε «απαγορευμένος καρπός» για τους Αμερικανούς έφηβους και «βίβλος» για τους άντρες με χρόνο και χρήμα, με την κυκλοφορία του να φτάνει τα 200.000 φύλλα μέσα σε ένα χρόνο και το ένα εκατομμύριο μέσα στα πρώτα πέντε χρόνια. Την δεκαετία του 1970 πωλούσε περισσότερα από επτά εκατομμύρια φύλλα και ήδη κυκλοφορούσαν τότε το Penthouse και το Hustler. 

Έχτισε μια αυτοκρατορία, εκτός των εκδόσεών του, με κλαμπ, επαύλεις, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, που όλα είχαν σύμβολο το χαρακτηριστικό κοστούμι με το κουνελάκι με το παπιγιόν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Playboy Enterprises σημειώνεται ότι:

«Ο Χιου Χέφνερ, το σύμβολο της Αμερικής, που το 1953 σύστησε στον κόσμο το περιοδικό Playboy και δημιούργησε την εταιρεία, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brand name της παγκόσμιας αγοράς, πέθανε ήρεμα σήμερα στο σπίτι του από φυσικά αίτια και έχοντας γύρω του τους αγαπημένους του».

Στον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Χιού Χέφνερ πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ενώ συνοδευόταν από μια φωτογραφία του με μια από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».
Ο γιος του Κούπερ, που είναι δημιουργικός διευθυντής των εκδόσεων Playboy, δήλωσε: «Ο πατέρας έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των μίντια και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Κρίσταλ, της αδερφής μου Κρίστι και των αδερφών μου Ντέιβιντ και Μάρστον και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

Όπως έχει δηλώσει ο Χιου Χέφνερ, έχει κάνει σεξ με χίλιες γυναίκες, πολλές από τις οποίες ήταν στο εξώφυλλο των περιοδικών του.
Από την ζωή του πάντως, δεν έλειψαν και οι σκοτεινές σελίδες, με καταγγελίες για βιασμούς, κάποιες από τις οποίες αφορούσαν τον στενό του φίλο Μπιλ Κόσμπι, με τον Χέφνερ πάντως να δηλώνει το 2014 πως «ποτέ δεν θα ανεχόταν τέτοια συμπεριφορά».

Η προσωπική ζωή του Χέφνερ ήταν επίσης εξαιρετικά ταραχώδης. Το 1949 παντρεύτηκε την Mildred Williams και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, πριν χωρίσουν το 1958. Τον Ιούλιο του 1989 παντρεύτηκε την Kimberley Conrad που ήταν τότε η Playmate της χρονιάς, στα 27 της χρόνια και απέκτησε και μαζί της άλλα δύο παιδιά. Όταν τον ρώτησαν αν θα κάνει μπάτσελορ πάρτι, απάντησε αφοπλιστικά: «Το κάνω εδώ και 30 χρόνια, γιατί να το κάνω τώρα»; Αρχισαν να ζουν χωριστά το 1998 και επισήμως πήραν διαζύγιο το 2010, ώστε την επόμενη χρονιά ο Χέφνερ να παντρευτεί την 24χρονη Κρίσταλ Χάρις, επίσης πρώην Playmate. Ο γάμος αναβλήθηκε αρχικά αλλά έγινε τελικά το 2012.