Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίζεται στις 29 Μαρτίου ο Χρ. Παππάς

Στις 29 Μαρτίου αποφυλακίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, λόγω της λήξης του ορίου  18 μηνών προσωρινής κράτησης, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Το Συμβούλιο, αποδεχόμενο την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Ασπρογέρακα, διατάσσει την άρση της προσωρινής κράτησης του φερόμενου ως «υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού Αττικής, της απαγόρευσης μετακίνησης με πλωτά ή εναέρια μέσα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της υποχρεωτικής διανυκτέρευσης στην οικία του.

Εκκρεμεί η έκδοση βουλεύματος και για τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, του οποίου το 18μηνο επίσης λήγει στις 29 Μαρτίου.

Η πρόταση που έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Προβατάρης για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης, είναι η επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ, καθώς και να τεθεί σε ισχύ ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων.