Χρ. Σπίρτζης για την «Beat»: Να εφαρμοστούν και στη χώρα μας όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

«Και εγώ στηρίζω την «beat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις αντιδράσεις της εταιρείας που λειτουργεί την συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα διαμεσολάβησης για την εύρεση ταξί. Ο κ Σπίρτζης τόνισε ότι με την προωθούμενη ρύθμιση δεν πάει να δημιουργήσει προβλήματα αλλά να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο υπουργός έθεσε πάντως το θέμα που δημιουργείται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα – και θα πρέπει η Αρχή να ερωτηθεί σχετικά- καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοσιεύει φωτογραφία του οδηγού ταξί ενώ επιτρέπει και την δημοσίευση αξιολογήσεών του. Είπε επίσης ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συνδικαλιστικά συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Δεν έχει δίκιο η Fraport. Έχουμε απαντήσει θεσμικά στα ζητήματα που θέτει» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν οι θεσμικές διαδικαστικές να αντιμετωπιστούν όλα αυτά που θέτει η εταιρεία».

«Κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των Ελληνικών Αεροδρομίων» πρόσθεσε ο κ Σπίρτζης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» αναφορικά με τις πρόσθετες διεκδικήσεις ύψους 78 εκατομμυρίων από την Fraport.

Αναφερόμενος στο θέμα του Αεροδρομίου του Ελληνικού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι «πρέπει να συμβάλουμε όλοι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι αδειοδοτικές διαδικαστικές γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλη επένδυση αλλά να υπάρχει σεβασμός και στην επιστήμη και στην νομοθεσία». «Διαφορετικά , πρόσθεσε, αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος της ίδιας της επένδυσης».

Όπως είπε ο υπουργός πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και να συμβάλουμε όλοι ώστε να συντμηθούν οι χρόνοι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επένδυση. Επίσης να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και την επιστήμη αλλά να μην βλάψουμε το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ