Άγριος ξυλοδαρμός ισραηλινού ρεπόρτερ, έκανε ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη την Τρίτη στην Αθήνα ο ρεπόρτερ της Jerusalem Post Gil Shefler, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για ρεπορτάζ με θέμα την «Χρυσή Αυγή».

Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 8 μ.μ., έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.Μια ομάδα περίπου 20 μασκοφόρων κρατώντας κλομπ άρχισε να χτυπάει πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους στη μέση του δρόμου. Η επίθεση, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, μέρα μεσημέρι με την αστυνομία πουθενά στον ορίζοντα, διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Ο ίδιος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία. Τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και στο στήθος.

«Το λυπηρό για την επισφαλή κατάσταση εδώ αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν δράστες μου ήταν από την ακροδεξιά ή ακροαριστερά, αλλά δεν πειράζει», είπε.

«Στο κέντρο της Αθήνας τόσο συχνά παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Όταν είδα την κακία από την επίθεση στους ανθρώπους έξω από το μουσείο χρησιμοποιώντας κλομπ και μπαστούνια, έκανα το καθήκον μου σαν δημοσιογράφος και τραβούσα φωτογραφίες».

«Αυτή η χώρα διανύει μια δύσκολη στιγμή. Σαφώς, υπάρχει πρόβλημα, όταν η βία του όχλου μπορεί να ξεσπάσει μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρέπει να γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι Έλληνες πολίτες, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι τουρίστες και οι δημοσιογράφοι, από το κύμα της βίας στους δρόμους. »