Άκαρπη η συνάντηση των φαρμακοποιών στο Μέγαρο Μαξίμου

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα, οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

 

Οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν κανονικά  αύριο στην απεργία τους, ενώ θα σταματήσουν την πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς ζητούν να τους καταβληθούν άμεσα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε πίστωση χρόνου από τους φαρμακοποιούς και δεσμεύτηκε ότι θα τους παραδοθεί πλάνο αποπληρωμής των χρεών, που φθάνουν το ένα δισ. ευρώ.

 

Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, δηλώνουν ότι θέλουν πρώτα να  μελετήσουν το πλάνο με τα χρονικά όρια που θα τεθούν για την αποπληρωμή των οφειλών και μετά θα αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

 

Σε ανακοίνωση του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει σχετικά με τη σύσκεψη: «Η κυβέρνηση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και εκτιμά ότι οι συλλογικοί φορείς θα ανταποκριθούν σε αυτές, συνεκτιμώντας τη γνωστή σε όλους κατάσταση της χώρας».