Έγκυος 2 μηνών μια από τις ιερόδουλες με AIDS

16 γυναίκες που για άλλους είναι πιόνια στο προεκλογικό σκάκι και για άλλους εγκληματίες, βρίσκονται από νωρίς το πρωί στο γραφείο του ανακριτή.

Είναι οι 16 από τις συνολικά 17 (η 17η είναι η Ρωσίδα που έχει ήδη προφυλακιστεί) που κατηγορούνται ότι ήξεραν πως έχουν μολυνθεί από τον ιό του AIDS αλλά συνέχισαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Εκείνες, αντιμετωπίζουν την «τυφλή» Δικαιοσύνη. Εκείνοι που τις ανάγκαζαν να δέχονται (για λίγα παραπάνω ευρώ) να κάνουν «ελεύθερο» σεξ έχουν εξαφανιστεί. Το ίδιο και οι πελάτες τους.

Η μια από τις κατηγορούμενες είναι δυο μηνών έγκυος, έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Την υπεράσπιση τους ανέλαβε αφιλοκερδώς, όπως έγινε γνωστό, η γνωστή ποινικολόγος Ιωάννα Κούρτοβικ. Και οι 16 κατηγορούμενες γυναίκες υποστηρίζουν ότι είναι τοξικομανείς, ότι έκαναν πεζοδρόμιο για τη δόση τους, στις πιάτσες των τοξικομανών.

«Δε γνωρίζαμε ότι έχουμε μολυνθεί» λένε και κάποιες υποστηρίζουν πως σε προηγούμενες εξετάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα αποτελέσματα είχαν βγει αρνητικά.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου πήγαν από τις 08:00 το πρωί οι κατηγορούμενες, βρίσκονται αντεξουσιαστές, που συμπαραστέκονται στις 16 γυναίκες. «Είμαστε οροθετικοί στον ιό της αξιοπρέπειας. STOP στο στίγμα, όχι στο κυνήγι μαγισσών» γράφει το πανό τους.

Όλα αυτά ενώ η αστυνομία έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες άλλων πέντε οροθετικών ιερόδουλων. Πολλοί μιλούν για διαπόμπευση. Το ίδιο και ξένα μέσα ενημέρωσης, που κάνουν ακόμη ένα βήμα πιο πέρα και μιλούν ανοιχτά για προεκλογικά παιχνίδια, βάζοντας στο στόχαστρο τους τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Κι όσο εκείνες στήνονται στο «απόσπασμα», οι πελάτες τους, οι οικογενειάρχες, είτε έχουν εξαφανιστεί τρομοκρατημένοι είτε καλούν μαζικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας (τώρα) βοήθεια.