Ένας “Φώσκολος” για σήριαλ τραπεζών-κομμάτων – Απόφαση Ειρηνοδίκη, νέος “μπελάς” – Τα bonus και τα Χρηματιστήρια

Καλή σας ημέρα

Ένας νέος “Φώσκολος” για να γράψει το σήριαλ “Ο Άγνωστος πόλεμος” τραπεζών-κομμάτων;  Ίντριγκα, κατασκοπεία, συγκινήσεις, απρόοπτα, αποκαλύψεις, εκβιασμοί…

…Θα μου πείτε, ποιος γράφει σήριαλ, όταν δεν θα βρεθεί κανάλι να το παίξει; 

Ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΕΛ.ΤΥΠΟΥ της Κυριακής, είναι μια καλή …βάση για να ανάψουν νέες φωτιές στο τραπεζικό μέτωπο.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, θα μπει “οριστικό τέλος στην καταχρηστική πρακτική των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών να προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων πελατών-οφειλετών τους για χρέη από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες που το ύψος τους είναι υποπολλαπλάσιο της αξίας των ακινήτων, ακόμη και στις περιπτώσεις που οι δανειολήπτες δηλώνουν ότι έχουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν ολοσχερώς τις οφειλές τους. Η απόφαση υπ’ αριθμόν 1036/2022 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αναμένεται να αποτελέσει «πιλότο» και για άλλες παρόμοιες διενέξεις μεταξύ τραπεζών-εισπρακτικών και δανειοληπτών.

Βonus στα τραπεζικά στελέχη, δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Άλλο ένα αποτέλεσμα της προεκλογικής κόντρας με την κυβέρνηση και τα κόμματα. Για μέρισμα, δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, ειδικά στην περίπτωση της Eurobank. Αποφασίζει ο Ενρία. 

“Δομικός” ο ανασχηματισμός στον “Μυτιληναίο”, πριν βγει η χρονιά.

Δεν έχω ακριβή στοιχεία για το πότε ακριβώς και “πόσο”, αλλά το deal με την Τέρνα Ενεργειακή και τους Αυστραλούς κάθε άλλο παρά ναυαγεί.

Όσοι έχουν πει πως θα βάλουν λεφτά στην ΑΜΚ της Attica Bank, καλό θα είναι να τα βάλουν σύντομα. Το “σύστημα” δεν μπορεί να τους περιμένει άλλο, από αυτά τα ολίγα που ακούω αλλά πολλά καταλαβαίνω.

Δεν είναι καλά τα μαντάτα για τις χρηματιστηριακές εξελίξεις του 2023. Η Morgan Stanley προειδοποιεί για πτώση ακόμα και 24% των αμερικανικών μετοχών, καθώς οι υποβαθμίσεις στις προοπτικές των εταιρικών κερδών πιέζουν τις τιμές. Η Bank of America προειδοποιεί για ύφεση το 2023 και ότι ο S&P500 θα μπορούσε να φθάσει έως τις 3.000 μονάδες. Η Deutsche Bank προειδοποιεί για σημαντική πτώση το 2023, καθώς μία σοβαρή και παρατεταμένη ύφεση θα πλήξει τις ΗΠΑ. Ο  S&P500 θα σημειώσει «ράλι» έως τις 4.500 μονάδες το πρώτο εξάμηνο, αλλά στη συνέχεια θα υποχωρήσει στις 3.375 μονάδες.

B&B