Αίτημα αποφυλάκισης από τον Ν. Ζήγρα- “Ήμουν εκτελεστικό όργανο του Άκη”

Με καταγγελίες ότι οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να «φέρουν», με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του, συνοδεύει την αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Στην αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, ο Νίκος Ζήγρας, θεωρούμενος εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση πολιτικής διαφθοράς με επίκεντρο τα «ωφελήματα» από τις προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας, επικαλείται σειρά λόγων, με κυρίαρχους λόγους υγείας, για τους οποίους θα πρέπει να πάψει η προσωρινή του κράτηση.

Ο μέχρι πριν από μερικά χρόνια βασικός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου καταγγέλλει ότι από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του και, όπως υποστηρίζει, ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, πρόθεση που αγνοήθηκε από τις δικαστικές αρχές. Όπως αναφέρει ο αιτών, οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός και συνδέονται με την εταιρεία Νulefield.