Αγνοείται ερασιτέχνης ψαράς

Με τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι μεταφέρθηκε από τη Σαμοθράκη, με στρατιωτικό ελικόπτερο, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο 49χρονος άνδρας που τραυματίσθηκε από το ταχύπλοο σκάφος που είχαν πάει με φίλο του, για υποβρύχιο ψάρεμα στην θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας “Λαδόξερα”.

Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκος Ραπτόπουλος, ο 49χρονος θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρών δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δύτη συνεχίζονται στην περιοχή από σκάφη του λιμενικού, ενώ νωρίτερα συνέδραμε και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αιτία πρόκλησης του ατυχήματος.

Νωρίτερα, το φουσκωτό στο οποιο επέβαιναν, ανετράπη κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα, στη θαλάσσια περιοχή της Σαμοθράκης, με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί σοβαρά και ο άλλος να αγνοείται.

Σύμφωνα με μαρτυρία δύο ατόμων, που επέβαιναν σε άλλο σκάφος και ψάρευαν στην περιοχή, τα δύο άτομα προσπαθούσαν να θέσουν επί ώρα σε λειτουργία τη μηχανή του φουσκωτού σκάφους. Κάποια στιγμή, όταν η μηχανή τέθηκε σε λειτουργία, το σκάφος ξεκίνησε απότομα και κατά την πορεία του αναποδογύρισε.