Αγρότες εναντίον Αγροτικής Τράπεζας σε Άργος, Σέρρες

Από τις 12 το μεσημέρι αγρότες της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) από όλη την Πελοπόννησο, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, πραγματοποιούν συγκέντρωση και έχουν αποκλείσει την είσοδο της Αγροτικής Τράπεζας στο Άργος και την οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στο δρόμο και διαμαρτύρονται για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούν πλήρη κάλυψη στο 100% της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ και κατάργησης του ΦΠΑ από τα αγροτικά εφόδια άμεσα, ενώ σημειώνουν ότι σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων τους και ετοιμάζονται για κλιμάκωση το επόμενο διάστημα.

 

Να αναφέρουμε ότι προκλήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου”, περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γόντικα, με άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, όταν αγρότες κατήγγειλαν ότι ένας άνδρας της ασφάλειας φωτογράφιζε τους αριθμούς κυκλοφορίας των τρακτέρ τους. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων εξήγησε ότι δεν έχει συμβεί τίποτα τέτοιο και το επεισόδιο δεν έλαβε διαστάσεις.

 

Οι αγρότες παραμένουν έξω από την Αγροτική Τράπεζα, έχοντας μπλοκάρει όλο το κέντρο της πόλης, ενώ μετά τις 15:00 θα μετακινηθούν στην πλατεία Αγίου Πέτρου, όπου -όπως δηλώνουν- θα παραμείνουν ως αύριο το πρωί.

 

Σέρρες: Κατάληψη για να μην κλείσει το κατάστημα


Σε κατάληψη του υποκαταστήματος της ΑΤΕ προχώρησαν από τις 11.00 το πρωί οι αγρότες του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να κλείσει. Οι αγρότες παράταξαν τα τρακτέρ τους έξω από την τράπεζα και εισέβαλλαν στο κατάστημα, ζητώντας από τους υπαλλήλους να σταματήσουν τις όποιες διεργασίες τους λόγω κατάληψης.

 

Απευθυνόμενοι, μάλιστα, στο διευθυντή του υποκαταστήματος, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ζήτησαν να τους δοθεί γραπτή βεβαίωση από τη διοίκηση της τράπεζας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε κλείσιμο του καταστήματος στην περιοχή.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, οι αγρότες ζητούν να μην κλείσει το κατάστημα της ΑΤΕ στην Αλιστράτη, διότι -σε διαφορετική περίπτωση- η ταλαιπωρία γι’ αυτούς θα είναι μεγάλη, επειδή θα αναγκάζονται να μετακινούνται, είτε στη Νέα Ζίχνη, είτε στην πόλη της Δράμας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

 

«Οι αγρότες θα παραμείνουν στο τραπεζικό κατάστημα μέχρι να λάβουν γραπτώς τη διαβεβαίωση παραμονής της Τράπεζας στην Αλιστράτη, διαφορετικά δεν πρόκειται να σταματήσουν την κατάληψη», είπε ο κ. Κασάπογλου.