Αγρότες – Κινητοποιήσεις: Προτάσεις για κλείσιμο Εθνικών οδών και “απόβαση” στο Σύνταγμα

Αγρότες από  όλη τη χώρα σκληραίνουν την στάση τους και δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους λαμβάνοντας τις τελικές αποφάσεις  στην αυριανή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια του νομού Λαρίσης που έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάλογο που είχε σήμερα το απόγευμα με δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρα δεν απέκλεισε συνάντηση με τους αγρότες ωστόσο υπογράμμισε πως αναμένει πρώτα τις αυριανές αποφάσεις των αγροτών.

Οι αγρότες που για ακόμα μία ημέρα σήμερα βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους δείχνουν ανυποχώρητοι και σχεδιάζουν κλείσιμο των εθνικών οδών, ακόμη και απόβαση με τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος.

—Μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα οι αγρότες της Θεσσαλίας, προτείνουν την πολύωρη παραμονή τους στην Εθνική οδό, την κάθοδό τους στην Αθήνα αλλά και δράσεις μέσα στις πόλεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση που είναι χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις που θα λάβουν, επιδοτήσεις για ακαρπία και μείωση του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, ρεύμα, αγροτικά εφόδια και λιπάσματα.

Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χρήστος Σιδηρόπουλος, είπε ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα ενώ δεν απέκλεισε να δούμε και εικόνες όπως σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία με σκοπό όπως είπε να πιέσουν την πολιτεία να αλλάξει τις αποφάσεις της.

Ο συνδικαλιστής των αγροτών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας επισήμανε ότι μία από τις προτάσεις τους είναι συλλαλητήριο στο κέντρο Αθήνας με σκοπό όπως είπε είναι να πιέσουν την κυβέρνηση προκειμένου να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους. «Θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν. Γι΄αυτό συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για να βγούμε στην εθνική οδό με τα τρακτέρ» είπε

Περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να προτείνουν και οι αγρότες της Μακεδονίας. Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο δημοσιογράφος Χρήστος Χατζημίσης αναμένεται στην αυριανή σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας να προτείνουν κλείσιμο εθνικών και επαρχιακών οδών, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων αρχής γενομένης από την Τετάρτη και κάθοδο στην Αθήνα.

Σκληρή στάση κρατούν και οι αγρότες του Αιγίου οι οποίοι σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Χρήστο Στρατουλάκο έχουν βγάλει και τα άλογά τους στους δρόμους. Όπως είπε, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν όλους τους αυτοκινητοδρόμους, όπως την Ιόνια Οδό, την Αντιρρίου – Ιωαννίνων, την Πατρών – Αθηνών και την Κορίνθου – Τρίπολη -Καλαμάτα. Επίσης, σχεδιάζουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου και τον Ισθμό της Κορίνθου. Επίσης, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ τους μέχρι και το Σύνταγμα.