Αδιέξοδο το πρώτο ραντεβού των αρχηγών

Χωρίς εμφανή λύση για το σχηματισμό κυβέρνησης ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των διαβουλεύσεων του κ. Κ Παπούλια με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε φραστικά εναντίον του Αλ. Τσίπρα τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε κάθε προσπάθεια για να σχηματισθεί κυβένρηση αλλά δεν καταλαβαίνει “που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Παρά το αδιέξοδο στην συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας διατηρώ ακόμα μικρή αισιοδοξία, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του προέδρου της Δημοκρατίας

Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την ακυβερνησία, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έριξε βολές στον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κρατήθηκαν πλήρη πρακτικά στην συνάντηση. «Δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ», αποκάλυψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σημείωσε ότι δεν είναι θέμα κοινοβουλευτικών εδρών αλλά πολιτικής νομιμοποίησης η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ξανά να αναλάβει ευθύνη μεγαλύτερη από αυτή που του αναλογεί». «Η παράταση της αβεβαιότητας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, η ακυβερνησία και η απουσία ελέγχου της δημόσιας διοίκησης είναι ανεπίτρεπτο πολιτικό γαϊτανάκι». Πρέπει να αποτρέψουμε κινδύνους για τη χώρα.