>Αλ. Τσίπρας: Μόνη λύση οι εκλογές

>Την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία προκρίνει ως μόνη λύση για τα προβλήματα της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην κρατική τηλεόραση τόνισε ότι μόνο οι εκλογές μπορούν να αποτρέψουν «ανώμαλες εξελίξεις».

«Ο λαός που ψήφισε τον Παπανδρέου, τον ψήφισε για να μας κυβερνήσει και με άλλο πρόγραμμα. Όχι για να φέρει τον Καρατζαφέρη και την Μπακογιάννη και να τους κάνει υπουργούς. Είναι αλλοίωση της λαϊκής εντολής, πως θα το κάνει αυτό» διερωτήθηκε αναφερόμενος στα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης με στελέχη της αντιπολίτευσης.

Τάχθηκε επίσης κατά της συμμετοχής τεχνοκρατών στην κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «τρέλα» τα όσα ακούγονται για νέο εκλογικό νόμο.

Αναφερόμενος στο κίνημα των αγανακτισμένων τόνισε ότι πρόκειται για ένα ειρηνικό κίνημα που «αναδεικνύει ότι στην τελική είναι πιο αποτελεσματική η μη βία». Ερωτηθείς πάντως σχετικά με τα προχθεσινά γεγονότα έξω από τη Βουλή, σημείωσε ότι δεν τα εγκρίνει, ούτε τα επικροτεί, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να μεγαλοποιείται το περιστατικό.

«Εντάξει, υπήρξαν κάποιοι παππούδες – γιαγιάδες που πήγαν και αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς και βγήκε ο κ. Πάγκαλος και μας είπε ότι ντρέπεται. Δεν ντρέπεται για αυτά που έχει πει τόσα χρόνια και γι’ αυτά που έχει κάνει, ντρέπεται επειδή κάποιοι βουλευτές βγήκαν απόν τον Εθνικό Κήπο νύχτα», συμπλήρωσε.

Σχολίασε επίσης ότι περιστατικά σαν αυτά που εκτυλίχθηκαν στην Κέρκυρα «είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να μετατρέψει το κλίμα», αλλά σε καμία, όπως είπε περίπτωση δεν συνιστούν επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και στη δημοκρατία.

«Επίθεση στον κοινοβουλευτισμό ήταν το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που έκαναν ένα χρόνο πριν και είπαν ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα υπογράφει συμβάσεις χωρίς να παίρνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επίθεση στον κοινοβουλευτισμό ήταν ότι έχουμε μια δανειακή σύμβαση, ένα χρόνο τώρα, βάσει της οποίας δανειζόμαστε, και δεν την έχουμε ψηφίσει. Αυτή είναι η επίθεση στον κοινοβουλευτισμό», ανέφερε.