Αλ. Χαρίτσης: Η Θεσσαλονίκη ακούει ότι είναι συμπρωτεύουσα αλλά έχει αφεθεί από την κυβέρνηση στην τύχη της

“Θέλουμε μία Αριστερά, ένα νέο πολιτικό εγχείρημα, το οποίο θα μιλάει με λαϊκότητα και όχι με λαϊκισμό, θα λέει αυτά που πιστεύει και θα πιστεύει αυτά τα οποία λέει” υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας ΑριστεράςΑλέξης Χαρίτσης, σε ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος, απόψε, στη Θεσσαλονίκη.

“Το τελευταίο διάστημα, σε όλη την Ελλάδα, η Νέα Αριστερά κάνει εκδηλώσεις, κάνει ανοιχτές συνελεύσεις, συνομιλεί με τους πολίτες και θέτει τα πραγματικά ζητήματα, που αφορούν τους πραγματικούς πολίτες, στην πραγματική κοινωνία”, είπε ο κ. Χαρίτσης.

“Θέλουμε, η Νέα Αριστερά, το εγχείρημα της σύγχρονης αριστεράς της εποχής μας, να έχει έναν ευκρινή, σαφή προγραμματικό λόγο” επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς και υπογράμμισε:

“Συζητούμε για τις βασικές προτεραιότητες, που έχουμε θέσει, που είναι κοινωνική δικαιοσύνη, στην εποχή της ακρίβειας, η οποία πλήττει τους ασθενέστερους και τους μικρομεσαίους. Συζητούμε για την κλιματική δικαιοσύνη, βλέπουμε τι γίνεται με τις φυσικές καταστροφές. Συζητούμε για τα ζητήματα της δημοκρατίας, ζητήματα του κράτους δικαίου, που έχουν υποβαθμιστεί σε πρωτοφανή βαθμό από την κυβέρνηση της δεξιάς, από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλα αυτά τα συζητούμε ανοιχτά, αδιαμεσολάβητα, με τους πολίτες, όπως κάνουμε παντού σε όλη την Ελλάδα”.

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι η πρώτη Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς θα γίνει προς τα τέλη του μήνα, αρχές του επόμενου μήνα, υπογραμμίζοντας και τις προοπτικές του χώρου και του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

“Πρέπει να σας πω, ότι περισσότερες από ογδόντα αντίστοιχες συνελεύσεις θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες στο δρόμο προς την πρώτη Συνδιάσκεψη της Νέας Αριστεράς, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου” είπε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:

“Είναι μία πορεία δύσκολη, είναι μία πορεία όμως η οποία έχει σημαντικές δυνατότητες για να εκφραστεί όλος αυτός ο αριστερός, προοδευτικός κόσμος οι αριστεροί, κεντροαριστεροί άνθρωποι, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν από τη μονοκρατορία της δεξιάς του κ.Μητσοτάκη από τη μία και από την πλήρη απουσία αξιοπιστίας από τις δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης, μέχρι την εμφάνιση της Νέας Αριστεράς”.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στη Θεσσαλία και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την θεομηνία Daniel, και επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση τους.

“Σήμερα το πρωί στη Βουλή είχαμε την ευκαιρία να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να ασκήσουμε κριτική στην κυβέρνηση και στον κύριο Μητσοτάκη, προσωπικά, για το γεγονός ότι η Θεσσαλία εδώ και τέσσερις μήνες έχει αφεθεί χωρίς κρατική στήριξη, χωρίς κρατική αρωγή” είπε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

Ο κ. Χαρίτσης έκανε ειδική αναφορά και στη Θεσσαλονίκη, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τα προβλήματα των υποδομών της πόλης. “Συζητούμε και για τη Θεσσαλονίκη, η οποία πολλές φορές ακούει ότι είναι συμπρωτεύουσα, αλλά δυστυχώς έχει αφεθεί από την κυβέρνηση στην τύχη της. Η κυβέρνηση της έχει γυρίσει την πλάτη και γνωρίζουμε, πάρα πολύ καλά, τα πολύ μεγάλα προβλήματα που έχει πόλη, αναπτυξιακά, παραγωγικά, το κυκλοφοριακό, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τα ζητήματα των μεγάλων έργων και υποδομών, τα οποία έχουν λιμνάσει και ταλαιπωρούν σήμερα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης” είπε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:

“Για αυτό είμαστε εδώ για να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους πολίτες την πρόταση μας. Μία πρόταση, η οποία θέλουμε να είναι ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική, για το μέλλον της νέας αριστεράς, για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας”. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής Πέτη Πέρκα, οι πρώην βουλευτές Γ.Αμανατίδης, Α.Τριανταφυλλίδης, φίλοι της Νέας Αριστεράς, κ.α.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ