Ανακάμπτει η Wall Street μετά από το σοκ

Ανακάμπτει η Wall Street μετά από το σοκ που προκάλεσε στην αμερικανική κεφαλαιαγορά και τις τράπεζες η κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Οι επενδυτές ποντάρουν σε χαμηλότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, με τα στοιχήματα να δείχνουν αύξηση μόλις 25 μονάδων βάσης στις 22 Μαρτίου.

Πέραν του συστημικού σοκ που προκάλεσε η κρίση, η επιβράδυνση του πληθωρισμού στο 6% στηρίζει αυτό το ενδεχόμενο, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ο δομικός πληθωρισμός παραμένει υψηλός.

Στο ταμπλό, ανακάμπτουν οι μετοχές των τραπεζών, αφού υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριών ετών, λόγω των ανησυχιών ότι η κατάρρευση της Silicon Valley Bank θα δημιουργήσει ντόμινο χρεοκοπιών.
Περιφερειακές τράπεζες όπως η First Republic Bank και η Western Alliance Bancorp, οι οποίες υποχώρησαν 62% και 47% χθες, αντίστοιχα, ανέκαμψαν 47% και 40%.
Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan, Citigroup και Wells Fargo, σημείωσαν επίσης άνοδο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,1% στις 32.174 μονάδες

Ο S&P 500 ενισχύεται 1,7% στις 3.920 μονάδες

Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2% στις 11.414 μονάδες

Το αμερικανικό αργό διευρύνει τις χθεσινές απώλειες, με την τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού να υποχωρεί 2,6% στα 72,6 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός διολισθαίνει 0,2% στα 1.912 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,071 δολ./ευρώ.