Αντώνης Πίκουλας: Ο χορός των κερδοσκόπων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το ΠΑΣΟΚ στις αρχές του 2010, κατέστη εκλεκτός των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ και ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΜΕ, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τριγμούς στις διεθνείς αγορές

Βλέποντας τα πάντα γύρω μας να καταρρέουν, ευλόγως διερωτάται κανείς: ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, σε επίπεδα χαμηλότερα των 500 μονάδων, επέστρεψε στο 1991, 22 χρόνια ΠΙΣΩ, όταν γκρεμιζόταν μετά την απώλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!!!

Οι καταθέσεις στις τράπεζες έχουν αρχίσει και κάνουν… φτερά! Μόνο από τις εκλογές και μετά έχουν αποσυρθεί προς τόπους… εξωτικούς ποσά άνω των 5 δισ. ευρώ. Και δεν συνυπολογίζω σε αυτά τις αθρόες εκροές που είχαν προηγηθεί, κυρίως προς Ελβετία μεριά, τις μέρες που πρωτοξεκίνησε ο φόβος για έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή!

Οι επιχειρήσεις βιώνουν μια πρωτοφανή ασφυξία ρευστότητας και αναφέρω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, για να αντιληφθεί και ο μέσος πολίτης το πρόβλημα, ότι ΑΚΟΜΗ και ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ, όπως είναι η ΔΕΗ,αδυνατεί σήμερα να αγοράσει… πετρέλαιο και δεν μπορεί να αποπληρώσει τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ της στο σύστημα και τους προμηθευτές της! Δείγμα και αυτό του τρόπου με τον οποίο ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, σε ευθεία συνάρτηση με τις πελατειακές σχέσεις, με τους συνδικαλιστές και τις παρεμβάσεις τους, με εργολάβους και προμηθευτές που έχουν κολλήσει πάνω στα φιλέτα του κράτους σαν βδέλλες, οδηγεί στο τέλος της ημέρας σε ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ, η πρώην μεσαία τάξη, οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι μικρομεσαίοι, οι καταστηματάρχες που σήμερα κινούνται στα όρια της εξαθλίωσης, ενώ οι επιχειρήσεις τους κλείνουν η μία μετά την άλλη στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αλλού, όπου κυριαρχούν πια η εγκληματικότητα και η εγκατάλειψη!

Οι νέοι, άνεργοι ή εν δυνάμει άνεργοι, παρατηρούν μια ζωή που έχουν μπροστά τους χωρίς αύριο και δικαιολογημένα θυμώνουν ή απογοητεύονται από ένα πολιτικό προσωπικό που διοίκησε τη χώρα και την οδήγησε σε ένα ιστορικό κραχ.

Οι καρκινοπαθείς αντιμετωπίζουν έναν νέο εφιάλτη από αυτόν που ήδη τους έχει βρει. Μια νέα ζωή, χωρίς φάρμακα…, τα οποία θα εκλείψουν διά παντός εάν η Ελλάδα αποχωρήσει οριστικά από το ευρώ, όπως τόσα και τόσα θα συμβούν εάν τελικά κυριαρχήσει η πρόταση της απομόνωσης…

ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ!

Επιχειρώντας να προσεγγίσει κανείς πολύ προσεκτικά όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μπορεί κατά τη γνώμη μου να εστιάσει σε ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ από τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα, οι οποίες έχει αξία να αναλυθούν:

1.   Ο τρόπος με τον οποίο άσκησε την εξουσία ο Γ. Παπανδρέου, σε συνδυασμό με τις ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ του Γ. Παπακωνσταντίνου ως προς την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής και τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, κατέστησε την Ελλάδα ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ των ΞΕΝΩΝ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ! Κάθε δήλωση των διοικούντων, κάθε ενέργεια, κάθε πράξη ή παράλειψη αποτελούσαν ΓΕΓΟΝΟΣ για τα ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ, κυρίως τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ και τα ΑΓΓΛΙΚΑ, τα οποία με τον τρόπο που προέβαλαν το ελληνικό ζήτημα ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝμείζον ζήτημα στις αγορές, τεράστια αναστάτωση στην εγχώρια αγορά, πιέσεις στο ΕΥΡΩ και πολλά άλλα… κερδοσκοπικά κόλπα και ΕΡΓΑΛΕΙΑ που πόνταραν οι τυχοδιώκτες και επιδίωκαν να ενεργοποιηθούν συντόμως! Και είναι προφανές ότι αυτή η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ αποτέλεσε και το έναυσμα της ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ επίθεσης στην Ελλάδα, που στη συνέχεια συγκλόνισε τη ζώνη του ευρώ, σε συνάρτηση με τα ζητήματα που απασχολούσαν την Πορτογαλία και την Ιρλανδία! Ήταν τότε που ήρθε στην Ελλάδα η ΤΡΟΪΚΑ, τότε που Ευρωπαίοι και ΔΝΤεγκατέστησαν στη χώρα μια ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΙΑ, «πράκτορες» και ρουφιάνους σε κάθε υπουργείο, σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε οργανισμό, οι οποίοι, σε συνδυασμό με Ελληνες «δωσίλογους», λειτούργησαν εις βάρος της χώρας και με τις κινήσεις τους επέτειναν την ΑΚΡΑΤΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ εις βάρος της περιουσίας του κράτους και εις βάρος του ελληνικού λαού.

2.   Η δεύτερη παραδοχή συνιστά τη ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, εκείνη της διαπραγμάτευσης ή, καλύτερα, της ΜΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ! Πρόκειται για τότε που αντί να διαπραγματευθούμε ως ωφείλαμε το ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, σκύψαμε το κεφάλι, δεχτήκαμε τα πάντα χωρίς να φέρουμε την παραμικρή άρνηση, μέτρα σκληρά, λιτότητα πέραν πάσης λογικής, η οποία οδήγησε την κοινωνία σε εξαθλίωση και παράλληλα λειτούργησε εις βάρος τη συνοχής του κοινωνικού ιστού. Η τότε ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με υπουργό Οικονομικών τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ τα ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ, χωρίς να διεκδικήσει τίποτε, χωρίς να φέρει την παραμικρή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη ΜΕΡΚΕΛ και την παρέα της, που μας έκαναν ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, που εξαντλούσαν εις ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ την αυστηρότητά τους για να περάσουν ΜΗΝΥΜΑ στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και ειδικότερα στην Ιταλία και την Ισπανία…

3.  Η ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ στην οποία επιβάλλεται να σταθούμε είναι αυτή που διανύουμε και η οποία, υπό μια οπτική γωνία, φαντάζει ως παραλλαγή της ΠΡΩΤΗΣ! Αυτή τη φορά, ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας, έχει ξεσπάσει μια νέα κερδοσκοπική επίθεση κατά της Ελλάδας που επηρεάζει άμεσα και το ΕΥΡΩ, το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ταΞΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ! Αφορμή αυτής της νέας επίθεσης αποτελεί η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις των στελεχών του οποίου ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, με έναν τρόπο και μια ένταση που δημιουργεί ερωτήματα, από τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ και ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ! Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που λειτουργεί την ώρα τούτη με όρους αντιπολίτευσης χωρίς να έχει διατυπώσει ένα σαφές πρόγραμμα διακυβέρνησης. Και έρχεται να εκμεταλλευθεί τον ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ θυμό και την οργή μιας κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό προσωπικό και τη διαπλοκή, μέσα από μια πολιτική ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΗ. Η οποία, όμως, αν και βρίσκει ακροατήριο,ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αλλά, αντιθέτως, ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ την Ελλάδα ως ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ, που βάζει στους εταίρους της ψευτοεκβιασμούς (αν δεν με πληρώσεις πρώτα εσύ, δεν θα σου πληρώσω τίποτα από αυτά που οφείλω…) και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, που στην πράξη σημαίνει ένα ΤΕΛΟΣ! Υπό την έννοια αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη, όπως και το ΠΑΣΟΚ στην αρχή της διακυβέρνησής του, ΕΚΛΕΚΤΟΣ των ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ και ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν ως ΓΕΓΟΝΟΣ την κάθε ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, την κάθε ΑΦΕΛΗ ή ΑΣΤΟΧΗ δήλωση στελεχών του στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, προκειμένου να προκαλέσουν ΑΣΤΑΘΕΙΑ στην ευρύτερη περιοχή και να εκδηλωθούν ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ επιθέσεις εναντίον του ΕΥΡΩ, των ΑΓΟΡΩΝ, ακόμη και του πετρελαίου…

Υπό το πρίσμα αυτό οι εκλογές της 17ης Ιουνίου καθίστανται κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της χώρας, οι πολίτες της οποίας θα πρέπει να αποφασίσουν ΕΑΝ θα συνεχίσουμε την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ή θα οδηγηθούμε στη ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΕΑΝ θα λειτουργήσει η ελεύθερη οικονομία και θα προσπαθήσουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ανάκαμψη μετά από ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΦΕΣΗΣ ή θα ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στον ΚΡΑΤΙΣΜΟ που μας έφερε ως εδώ! Εάν δηλαδή θα ξαναγυρίσουμε, όπως προαναγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ των πελατειακών σχέσεων, των μηχανισμών, των ημέτερων, των κομματικών, της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, των νταβατζήδων και των κάθε λογής νταραβεριτζήδων!

Και είναι προφανές πώς την ώρα τούτη, στον Α. ΣΑΜΑΡΑ έλαχε ο κλήρος να υπερασπιστεί την ευρωπαϊκή προοπτική του τόπου και να αποτρέψει μια καταστροφική πορεία προς την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ και τη μοιραίαΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη ΔΡΑΧΜΗ!

ΟΜΩΣ, το ΔΙΛΗΜΜΑ αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ για να πειστεί ο Ελληνας πολίτης ώστε να σκεφτεί λογικά και να παραμερίσει τον ΔΙΚΑΙΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥ! Πέρα από το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ, πέρα από το ΔΙΛΗΜΜΑ «ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ», εκείνο που την ώρα τούτη είναι απαραίτητο είναι η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, τα ΜΕΤΡΑ που θα πρέπει να ληφθούν για να αποφύγει ο Ελληνας πολίτης τη χρεοκοπία, την προσωπική ταπείνωση, την εξαθλίωση του ιδίου και της οικογένειάς του. ΑΥΤΟ περιμένουμε από τον Α. ΣΑΜΑΡΑ να μας πει, ΑΥΤΟ περιμένουμε να πράξει, πέρα από την αυτονόητη ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ των όρων της δανειακής σύμβασης. Περιμένουμε την ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για ένα ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ…