Αντώνης Πίκουλας: Τα κόλπα της Διαπλοκής και η αυτοδυναμία!

Καθίσταται πλέον, μέρα με τη μέρα, όλο και πιο προφανές ότι, μαζί με το τέλος της εποχής ενός αποτυχημένου πολιτικού προσωπικού που μας έφερε ως εδώ, κλείνει και ο κύκλος ενός συστήματος διαπλοκής, το οποίο παραμένει γαντζωμένο στο χθες, σε ξεπερασμένες λογικές άλλων εποχών που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί!

Ακόμη και τούτη την ώρα τα συστήματα εξωθεσμικής εξουσίας είχαν «ποντάρει» τα «ρέστα» τους σε πολιτικά πρόσωπα που η κοινωνία έχει απαξιώσει, σε πολιτικά στελέχη κυρίως του ΠΑΣΟΚ, υπουργούς και προβεβλημένα πρόσωπα του Κινήματος που αποτελούν και τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ της διαπλοκής μέσων και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Και πασχίζουν όλο το τελευταίο διάστημα μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν να προσδώσουν δυναμική όχι κατ’ ανάγκην στο Κίνημα, αλλά στα συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία και αποτελούν τις δικές τους προσβάσεις στην πολιτική εξουσία. Χωρίς ωστόσο να συνυπολογίζουν επαρκώς ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ότι χωρίς αυτό, χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που είναι και το επιθυμητό, δεν γίνεται! Γιατί πολύ απλά με ποσοστά 13% έως 15% οι δυνάμεις αποσταθεροποίησης μέσα στο Κίνημα καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε συμφωνία συγκυβέρνησης, όσο και αν ο αρχηγός του κόμματος το επιθυμεί!

Υπό την οπτική γωνία αυτή, το «Σύστημα», παρατηρώντας την ελεύθερη πτώση του ΠΑΣΟΚ, ιδίως μετά την τοποθέτηση του Πύρρου Δήμα ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, που κόστισε ΔΥΟ μονάδες σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, επιδιώκει να ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΕΙ τους συντηρητικούς πολίτες που αποδοκιμάζουν το Κίνημα, ανακαλύπτοντας τον… μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ και της δήθεν πιθανής συγκυβέρνησης Τσίπρα, Παπαρήγα και Καμμένου!!!

Οι λογικές της τρομοκράτησης της κοινής γνώμης προ του αβέβαιου και «επικίνδυνου» ΣΥΡΙΖΑ, που… έρχεται παρουσιάζοντας σημαντική δυναμική, και το δίλημμα που μπαίνει στο τραπέζι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως μασημένη τροφή από μια νοήμων κοινωνία!

Η βάση της κοινωνίας ΞΕΡΕΙ πολύ καλά τι πρέπει να φοβάται και τι όχι. Και γνωρίζει ακόμη πιο καλά από τους τρομολάγνους ότι εάν συνειδητά θέλει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ για να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα θα ψηφίσει Σαμαρά. Και αν θέλει να τιμωρήσει, όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που έφερε την Ελλάδα ως εδώ, θα καταψηφίσει τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, όλους αυτούς που καθημερινά τα ισχυρά συμφέροντα προβάλλουν μέσα από τα έντυπά τους, έχοντας παράλληλα στο παρασκήνιο αρχίσει να προετοιμάζουν την επόμενη λύση, της επανασύστασης του εκσυγχρονιστικού μπλοκ υπό την καθοδήγηση των κυρίων Σημίτη, Παπαδήμου, Στουρνάρα, Γιαννίτση, Φλωρίδη και άλλων πολλών.