Απάντηση Τσοχατζόπουλου για το ημερολόγιο

Έκπληκτοι δηλώνουν οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου για τα στοιχεία που βρέθηκαν στο γραφείο και το σπίτι του πρώην υπουργού και αποτελούν το εφαλτήριο νέων κατηγοριών σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση ξεπλύματος χρήματος.

Από το γραφείο του Καθηγητή κ. Λεωνίδα Κοτσαλή ανακοινώθηκε το εξής:

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι του πρ. υπουργού κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, προσωρινά κρατούμενου από τη Δευτέρα του Πάσχα 16.4.2012 στις φυλακές Κορυδαλλού, έλαβαν με βαθιά έκπληξη γνώση ότι σε Μ.Μ.Ε. διακινούνται πληροφορίες αναφερόμενες δήθεν στο ανακριτικό υλικό της υπόθεσης του πρώην υπουργού, που προέρχεται δήθεν από τα κατασχεθέντα έγγραφα κ.λ.π. στο γραφείο και την οικία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, οι οποίες πληροφορίες συμβάλλουν στη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων σχετικά με την αλήθεια για την υπόθεση αυτή.

Διευκρινίζεται ότι, κατόπιν -από ημερών- αιτήματός μας προς τον αρμόδιο Ανακριτή του ν. 4022, το υπόλοιπο υλικό της σχετικής δικογραφίας, προερχόμενο κατά βάση από τις εν λόγω έρευνες στο γραφείο και την οικία του κ. Α.-Α. Τσοχατζόπουλου, θα τεθεί στη διάθεσή μας την ερχόμενη Δευτέρα 21.5.2012 και ώρα 09.30 π.μ.
Οι διακινούμενες πληροφορίες σε σχέση με το ως άνω υλικό συνδέονται -σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα- με “εισαγγελικές πηγές”.

Θεωρούμε ότι η ποινική προδικασία τελεί υπό συγκεκριμένες αρχές του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, στις οποίες ανήκει και η αρχή της μυστικότητας”.