Απεργιακό φύλλο απο τους συντάκτες της Ελευθεροτυπίας

Βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 22 Δεκεμβρίου

Πρόταση για έκδοση απεργιακού φύλλου θα εξετάσουν έως την Παρασκευή τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, που βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 22 Δεκεμβρίου λόγω της άρνησης της διοίκησης να καταβάλει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών.

Σύμφωνα με το blog του εκπροσώπου των εργαζομένων στην Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr, στη συνέλευσή τους την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Χ. Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αποφάσισαν να ζητήσουν από τα σωματεία ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφους) να συνεχίσουν την κήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και να καταβάλλουν στους απεργούς εργαζόμενους βοήθημα – επίδομα αλληλεγγύης.

Η συνέλευση επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της ότι η απεργία στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αφορά όλους τους εργαζόμενους και επισήμανε ότι η διοίκηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα στο τελευταίο ψήφισμα που έθετε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των οποίων είναι και: Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το «κούρεμα» ενόψει της συζήτησης της αίτησης για την υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99, η καταβολή ενός μισθού άμεσα, η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση, η γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων και η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.