Αποφασίζουν για τις χορηγήσεις φαρμάκων οι Φαρμακοποιοί

Συνέρχεται σήμερα η γενική συνέλευση των φαρμακοποιών της Αττικής, προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή μη της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Την ίδια ώρα, ομαλοποιείται…
σταδιακά η κατάσταση με τη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα φαρμακεία της περιφέρειας, καθώς στην πλειονότητά τους οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε άρση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣ Αττικής, δήλωσε ότι οι φαρμακοποιοί ζητούν συμψηφισμό των χρεών τους με τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ, καθώς όπως είπε, τους ζητούν να πληρώσουν τους φόρους, ενώ το κράτος τους χρωστά περισσότερα.

«Δεν ζητάμε χρήματα, λέμε σας χρωστάμε, μας χρωστάτε περισσότερα, να τα συμψηφίσουμε» είπε και γνωστοποίησε ότι την πρώτη μέρα που θα σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάει στο υπουργείο και θα ζητήσει γραπτές δεσμεύσεις. Όπως τόνισε ο κ. Λουράντος, θα έπρεπε και σύμφωνα με το νόμο να είχαν πληρωθεί.