Αρνητικό σκηνικό στο ΧΑ – Στάση αναμονής κρατούν οι επενδυτές

Σε αρνητικό έδαφος κινείται μέχρι στιγμής σήμερα ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει της δημοσίευσης των ισολογισμών των τραπεζών αύριο και με τις κυβερνητικές κωλυσιεργίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να συνεχίζονται μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας θα συναντηθεί εντός της ημέρας με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για να εξετάσουν το θέμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών. Ωστόσο, οι τελικές ρυθμίσεις που θα κρίνουν το συνολικό ποσό που θα διαθέσει το Δημόσιο στις τράπεζες και τον βαθμό κρατικοποίησής τους αναμένεται να προσδιοριστούν μετά τις εκλογές.
Σήμερα, πάντως, θα έχει ολοκληρωθεί η εκταμίευση των 25 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) που προορίζονται για την ενίσχυση των τραπεζών.
«Δεν υπάρχει καμία πρόοδος για το θέμα της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών γι’ αυτό θα πρέπει να αναμένουμε συνέχιση της επιφυλακτικότητας και των μικρών όγκων», ανέφερε η Eurobank EFG Equities στο πρωινό της σχόλιο.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,81%, στις 720,74 μονάδες, με τις τράπεζες να χάνουν περίπου 1%.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 0,79% στις 726,65 μονάδες την Τετάρτη χάρη στα κέρδη των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι τράπεζες έχασαν 1,29%.