Αυτοκτόνησαν 3 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το τελευταίο δεκαπενθήμερο

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος ο οποίος είπε πως ένας τέταρτος συνάδελφος τους…αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο του πόδια.

Την κατάσταση απελπισίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την κατάργηση φορέων αι οργανισμών, τις δραστικές περικοπές στους μισθούς τους και την κατάργηση βασικών δικαιωμάτων τους στην ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη, περιγράφουν οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οπως κατήγγειλε o πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος “κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο αυτοκτόνησαν 2 εργαζόμενοι στο Δήμο της Αθήνας (ο ένας εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας), ένας εργαζόμενος αυτοκτόνησε στο Δήμο Συκεών στη Θεσσαλονίκης ενώ ένας ακόμη εργαζόμενος στο Δήμο Χαϊδαρίου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και μπορεί να μην έχασε τη ζωή του όμως έχασε και τα δυό του πόδια”.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχαν σήμερα τετράωση στάση εργασίας ενώ πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών.

lamiastar.gr