>Αφαίρεση του τίτλου του επίτιμου δικηγόρου από τον Θ. Πάγκαλο

>

Νέο επεισόδιο στην σκληρή αντιπαράθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και των δικηγόρων εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης με αφορμή όσα είχε δηλώσει προ ημερών ο κ. Πάγκαλος περί «δικηγόρων που δηλώνουν 1500 ευρώ το μήνα και φοροδιαφεύγουν συστηματικά».

Με απόφαση του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αφαιρείται ο τίτλος του επίτιμου δικηγόρου από τον κ. Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι δικηγόρος αλλά, σύμφωνα με πηγές του συλλόγου, είχε κάνει διακοπή της δραστηριότητάς του καθώς  δεν άσκησε ποτέ το επάγγελμα. Στην ανακοίνωση πάντως ο ΔΣΑ τον χαρακτηρίζει «συνταξιούχο δικηγόρο», παραπομπή που προφανώς υπονοεί πώς ο αντιπρόεδρος εισπράττει δικηγορική σύνταξη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Την αφαίρεση του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο Δικηγόρο εισηγήθηκε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρός του, Γιάννης Δ. Αδαμόπουλος, για όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος για τους Δικηγόρους, την στιγμή που οι Δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Δικηγορικού Σώματος. Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν  του τίτλου του επιτίμου Δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Δ.Σ. έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και αφαίρεσε τον τίτλο του επιτίμου από τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο».