Αύξηση συμμετοχής της Shell στην ΕΠΑ Αττικής στο 49% έναντι 50 εκατ.

Τον έλεγχο του 49% της ΕΠΑ Αττικής απέκτησε η Shell μετά από συμφωνία με την Αγροτική Τράπεζα για την εξαγορά του 25% των μετοχών έναντι 50 εκατ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών που διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο αφορούσαν την εξαγορά των μετοχών της αμερικανικής Duke Enegy, τις οποίες η Αγροτική Τράπεζα κατείχε ως ενέχυρο έναντι δανείου ύψους 65 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία μεταβίβασης του ποσοστού της Duke ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009, όταν η αμερικανική εταιρία ενημέρωσε την ΑΤΕ ότι αποφάσισε να αποχωρήσει από την επένδυση στην ΕΠΑ Αττικής και ότι παύει να εξυπηρετεί το δάνειο που είχε λάβει το 2001, με ενέχυρο τις μετοχές της ΕΠΑ. Ακολούθησε διαγωνισμός που απέβη άκαρπος και εν συνεχεία απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Shell που οδήγησαν στη χθεσινή εξέλιξη.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, η οποία κατέχει το 51% της ΕΠΑ Αττικής, Χάρης Σαχίνης, υπογράμμισε ότι «η αύξηση της συμμετοχής της Shell στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής θα έχει αναμφίβολα θετικά αποτελέσματα για την εταιρία, αφού η συμφωνία στοχεύει στο να εξασφαλίσει μακροχρόνια αναπτυξιακή πορεία για την εταιρία», ενώ πρόσθεσε ότι «πέραν αυτού του στόχου, αποτελεί κοινή βούληση και απόλυτη προτεραιότητα τόσο της ΔΕΠΑ όσο της Shell η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της ΕΠΑ Αττικής και η παροχή από πλευράς της υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες της».

Πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι χθες η ΕΠΑ Αττικής ανακοίνωσε την ενίσχυση του δικτύου των εξουσιοδοτημένων εμπορικών συνεργατών της, το οποίο πλέον με τα 54 που προστέθηκαν εντός του Φεβρουαρίου 2012 αριθμεί 122 καταστήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στα σημεία εξυπηρέτησης του δικτύου των εμπορικών συνεργατών δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να δρομολογήσει όλες τις ενέργειες, από την υπογραφή συμβολαίου μέχρι την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης και τη συντήρησή της.