Αύριο στο υπουργικό το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Οριστικοποιούνται αύριο οι διατάξεις που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τις παρεμβάσεις που απαιτεί η τρόικα. Σε αυτές προτείνεται να περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την δημιουργία εταιρειών δικηγόρων, η ταχύτερη κατά 6 μήνες απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και οι αλλαγές στα ταξί, ρυθμίσεις που τελικά «κόπηκαν» από τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκαν στην αλλαγή του χρόνου.

Δεν είναι ακόμη βέβαιο αν μέρος του πολυνομοσχεδίου θα αποτελούν δύο πολύ επώδυνες -πολιτικά και κοινωνικά- παρεμβάσεις, για τις επικουρικές συντάξεις την εφεδρείας αλλά και για το εργασιακό. Δεν αποκλείεται τελικά να ακολουθήσουν με ξεχωριστό νόμο.

Στο φορολογικό πεδίο εκκρεμεί η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις ή εναλλακτικά με μηδενικές ή πολύ χαμηλές προσαυξήσεις (εφάπαξ καταβολή συνεπάγεται μηδενισμό προσαυξήσεων, ενώ διαγράφεται το 90% αυτών σε περίπτωση καταβολής του ποσού σε 2 με 12 μηνιαίες δόσεις).

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι στο ίδιο νομοσχέδιο προτείνεται να ενταχθεί διάταξη για την είσοδο εισπρακτικών εταιρειών, την εφαρμογή νέων αντικειμενικών κριτηρίων προσδιορισμού εισοδημάτων και καθαρών κερδών.