Συμφώνησαν στα βασικά κυβέρνηση – Τρόικα

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα, διαμήνυσε από το Βουκουρέστι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορεί να υπάρξει σύγκλιση απόψεων μεταξύ της κυβέρνησης και των απαιτήσεων των εκπροσώπων της Τρόικας για τα μέτρα, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις. ευρώ.

Αύριο ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στην οποία ωστόσο δεν αναμένονται αποφάσεις για την Ελλάδα, παρά τις αυξημένως , αρχικώς, προσδοκίες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρόικας, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει στα περισσότερα ζητήματα με την Ελλάδα, ενώ καθιστά αναγκαία την ανάγκη επιτάχυνσης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων από την ελληνική κυβέρνηση.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, δήλωνε στους Financial Times ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει η συμφωνία και θα λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες που αφορούν τις αλλαγές στα εργασιακά και τις περικοπές στο δημόσιο τομέα.

Τελευταία ενημέρωση: 20:00