ΙΣΠΑΝΙΑ: “Βασιλική” μεταγραφή στο ποδόσφαιρο με ευρωπαϊκά κονδύλια – Ο ρόλος της Bankia

bale

Οι βασιλικές οικογένειες στην Ευρώπη ζουν και χρεώνουν τα έξοδα τους στους φορολογούμενους του κράτους. Είναι μια παράδοση, ένας θεσμός που οι κάτοικοι στις χώρες που ακόμα έχουν βασιλεία το αποδέχονται και ευχαρίστως προσφέρουν τον οβολό τους για τα έξοδα των “γαλαζοαίματων”. Τι γίνεται όμως όταν ακόμα και οι… “βασίλισσες” κάνουν μεταγραφές με χρήματα των φορολογούμενων;

Η ιστορική Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ακόμη μια φορά, καθώς υπήρξε καταγγελία τριών ευρωβουλευτών πως η μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ που τράνταξε το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ξεπέρασε τα 100 εκ. ευρώ έγινε με ευρωπαϊκά κονδύλια!Οι τρεις βουλευτές, που έχουν κάνει την σχετική καταγγελία, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως παράνομη κρατική ενίσχυση, είναι ο Ντανιέλ Ντάλτον από το βρετανικό Συντηρητικό Κόμμα, η Φλαμανδή εθνικίστρια και αντιπρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του Κοινοβουλίου, Σάντερ Λουνς και ο Καταλανός Ραμόν Τρεμόσα.

Οπως αποκάλυψε το Rac1, μια ομάδα ευρωβουλευτών κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι η μετακίνηση του Ουαλού επιθετικού, έγινε με χρήματα που είχαν δοθεί από τις Βρυξέλλες στην Ισπανία για την διάσωση τραπεζών και σύμφωνα με το  Football Leaks, με ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία επιβάρυναν έμμεσα τους Ισπανούς φορολογούμενους.

Μάλιστα ο πρώην Ολλανδός ευρωβουλευτής Ντερκ Γιαν Επινκ, είχε ήδη παρατηρήσει την σχέση της Bankia με την Ρεάλ, όταν το 2012 ο ίδιος ζήτησε να διερευνηθεί η μεταγραφή. «Είχα μια αίσθηση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την μεταγραφή Μπέιλ. Ήξερα ότι Bankia ήταν η τράπεζα αναφοράς της Ρεάλ Μαδρίτης, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι τα χρήματα που έστειλε η Ευρώπη να σώσει την τράπεζα, ενδεχομένως είχαν χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τη Ρεάλ και να αποκτήσει τον Ουαλό» είπε στο Radio της Βαρκελώνης στα τέλη Ιανουαρίου.

Αν οι κατηγορίες αποδειχθούν πως ευσταθούν τότε θα υπάρξει η έκρηξη ενός σκάνδαλου μεγατόνων που δεν θα συγκλονίσει μόνο το ισπανικό ποδόσφαιρο και την “Βασίλισσα” του…