Βενιζέλος: «Αρκετοί δεν μας θέλουν πια στην Ευρωζώνη»


Με δραματικούς τόνους ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδιόρισε το κακό κλίμα που διαπιστώνεται στις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού και προσπαθούμε να συμφωνήσουμε και την τελευταία λεπτομέρεια, για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας”, είπε ο κ. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον Κ.Παπούλια, και συνέχισε:

“Αυτό είναι πολύ δύσκολο. Πολλοί παλεύουν με τη φωτιά, στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Αλλοι με πυρσούς και άλλοι με σπίρτα. Ο κίνδυνος σε κάθε περίπτωση είναι μεγάλος. Και το δίλημμα είναι θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή”.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι “πρέπει να πούμε όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ” και ανέφερε ότι “στην ευρωζώνη δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που δεν μας θέλουν πια. Και πρέπει να τους πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας”.

Υπογράμμισε ότι “είναι ασυνήθιστο κάτι τέτοιο για την μεταπολιτευτική περίοδο και δυστυχώς, αυτό είναι το δίλημμα της δικής μας γενιάς”, κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.