Βενιζέλος: Κατά γράμμα εφαρμογή του προγράμματος έως τις εκλογές

«Η παράταξη απέδειξε ότι υπάρχει, ότι η ψυχή της πάλλεται, ο λαός, η κοινωνική βάση μας ξεπερνά», είπε ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια που τον συνεχάρη για την εκλογή του.

«Σας βλέπω με χαμόγελο», του είπε ο κ. Παπούλιας και ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι«νομίζω ότι δικαιούμεθα», σημειώνοντας ότι ο αριθμός της προσέλευσης στις εσωκομματικές εκλογές φτάνει τις 240.000 και συμπλήρωσε: «με τα δεδομένα της εποχής είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία».

Ο νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ σημείωσε ότι η παράταξη υπάρχει χάριν του λαού και του έθνους, βρίσκεται στην υπηρεσία της πατρίδας «και τώρα που είμαστε στο μεταίχμιο, που ελπίζουμε να τελειώσει η δύσκολη φάση της κρίσης και να αρχίσουμε να προσεγγίζουμε ξανά θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τώρα που η ελπίδα και η προοπτική φαίνεται, πρέπει να κάνουμε αυτή την τελευταία προσπάθεια μαζί».

Ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση στο διάστημα από τώρα έως τις εκλογές και στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης, «να μην χάσουμε δημόσια έσοδα, να ελέγξουμε τις δημόσιες δαπάνες, να προωθήσουμε τα μέτρα του νέου προγράμματος». Γιατί, όπως είπε «ό,τι κάνουμε λάθος σ΄αυτά τα πεδία στρέφεται τελικά εναντίον των φτωχών, των πιο αδύνατων, εναντίον της μεσαίας τάξης. Όταν είμαστε συνεπείς σ΄αυτά, βοηθούμε τον πιο αδύνατο και ανασφαλή Έλληνα. Και αυτή είναι η μεγάλη μας ηθική υποχρέωση».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επισήμως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όχι μόνον, όπως είπε με την ιδιότητα του κ. Παπούλια ως πολιτειακού άρχοντα, «αλλά και γιατί είστε μια μεγάλη προσωπικότητα ιστορική της παράταξης, προέρχεστε από τα σπλάχνα της».

Ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα έχει συνάντηση σε λίγο με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και αργότερα με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας.