ΒΟΑΚ: Στην ΑΚΤΩΡ το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος

Η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, υπέγραψε τη σύμβαση των 169 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του τμήματος «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος» του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Το έργο αποτελεί μέρος του συνολικού ΒΟΑΚ που θα διασυνδέσει την Κρήτη από τον Κίσσαμο ως τη Σητεία, με συνολικό μήκος 300 χιλιομέτρων περίπου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο οδικό έργο που έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η κατασκευή του νέου αυτού τμήματος με μήκος περί τα 14,5 χλμ. συμπληρώνει ολοκληρωτικά τον αυτοκινητόδρομο, ενώ ταυτόχρονα τον μετατρέπει  σε κλειστό οδικό άξονα με τη βελτίωση και διαπλάτυνση του υφιστάμενου τμήματος Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος.

Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη και την υπέγραψαν ο διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, κ. Δημήτριος Αναγνώπουλος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος.