Βορειοκορεάτες χάκερ έκλεψαν 100 εκατ. δολ. σε ether, λέει το FBI

Χάκερ που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα ευθύνονται για την κλοπή 100 εκατ. δολαρίων μέσω χακαρίσματος προϊόντος του χώρου των κρυπτονομισμάτων, όπως ανακοίνωσε το FBI.

Η αμερικανική υπηρεσία, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, είναι πλέον σε θέση να επιβεβαιώσει ότι οι ομάδες χάκερ Lazarus Group και APT38, οι οποίες συνδέονται με την Πιονγιάνγκ, είναι υπεύθυνες για τη διαδικτυακή επίθεση στη λεγόμενη «Γέφυρα Horizon» το 2022. Οι traders χρησιμοποιούν τη «γέφυρα», προκειμένου να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα μεταξύ διαφορετικών δικτύων blockchain.

Το FBI δήλωσε ακόμη ότι οι Βορειοκορεάτες χάκερ χρησιμοποίησαν αυτό τον μήνα το σύστημα Railgun προκειμένου να ξεπλύνουν κρυπτονομίσματα ether αξίας 60 εκατ. δολαρίων, τα οποία κλάπηκαν τον Ιούνιο του 2022. To Railgun είναι σύστημα σχεδιασμένο προκειμένου να τηρείται η ανωνυμία όσων διακινούν κρυπτονομίσματα.

Μέρος των κλεμμένων πόρων σε ether στάληκαν σε διάφορους παρόχους υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και μετατράπηκαν σε bitcoin, πάντα σύμφωνα με το FBI, που εκτιμά ότι αυτές οι κινήσεις από πλευράς της Βόρειας Κορέας χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των προγραμμάτων βαλλιστικών πυραύλων και όπλων μαζικής καταστροφής του βορειοκορεατικού καθεστώτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αποδώσει στη Lazarus τη ληστεία 600 εκατ. δολ. στο Ronin Network.