Βουλή: Απορρίφθηκε με 156 “Όχι” η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Με την ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 143 βουλευτές και κατά 156. Παρών δεν ψήφισε κανένας βουλευτής. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε με ηλεκτρονικό σύστημα, ενώ το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο Β’ αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κορυφώθηκε η κοινοβουλευτική μάχη στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας.

Η συζήτηση διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας. Την πρώτη ημέρα, η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα, την δεύτερη ημέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, προκειμένου να λάβουν τον λόγο όσο το δυνατόν περισσότεροι ομιλητές. Μίλησαν 126 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 22 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός (Γιώργος Παπανδρέου), μία πρώην γραμματέας ΚΟ (Αλέκα Παπαρήγα) ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής (Νίκος Βούτσης), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμένος και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνολικά δηλαδή 164 ομιλητές.

Μητσοτάκης: «Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;»

Τσίπρας: Είστε ένοχος κ. Μητσοτάκη – Γνωρίζατε τα πάντα και επί έξι μήνες λέγατε ψέματα