Β. Κορκίδης – ΕΣΕΕ: Να σταματήσει άμεσα η κατάσχεση τραπεζικών εταιρικών λογαριασμών

korkidisΤην άμεση ανάκληση της απόφασης κατάσχεσης τραπεζικών εταιρικών λογαριασμών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 70.000 ευρώ, ή τουλάχιστον τον προσδιορισμό διαφορετικού ακατάσχετου ορίου, ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά, «χωρίς να αποδώσει ταυτόχρονα τα αναμενόμενα έσοδα και θα προκαλέσει περαιτέρω αναταράξεις στην αγορά, κλονίζοντας τα εναπομείναντα ψήγματα εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και ιδιωτών».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

«…Η ΕΣΕΕ προειδοποιεί ότι η κατάσχεση εταιρικών λογαριασμών εν μέσω μάλιστα capital controls, είναι μια τιμωρητική υπερβολή, που οδηγεί άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αργό και άλλες σε ξαφνικό θάνατο. Αφού λοιπόν το οικονομικό επιτελείο γνωρίζει, ότι μέσα σε 3-4 ημέρες πρέπει να πληρωθούν από περίπου 6 εκ. φορολογούμενους, έξι φόροι ύψους 6,6 δισ. ευρώ, πρέπει να δώσει τον ανάλογο χρόνο, ώστε να αποτρέψει νέα “λουκέτα” επιχειρήσεων και να σταματήσει τον “οικονομικό θάνατο” 60.000 και πλέον μικρομεσαίων της ελληνικής αγοράς..»