>Γερμανικός Τύπος: Θέμα χρόνου το ευρωομόλογο

>

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση του ευρωομολόγου, σύμφωνα με το γερμανικό Τύπο, παρά το γεγονός ότι Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί το απέρριψαν την Τρίτη ως ένα μέτρο που δεν θα βοηθούσε στην παρούσα συγκυρία.

«Τα ευρωομόλογα θα εκδοθούν. Είναι αναπόφευκτο», γράφει η εφημερίδα General Anzeiger, που εκδίδεται στη Βόνη. Η εφημερίδα χαρακτηρίζει το ευρωομόλογο «πιο έντιμη λύση» από ένα ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης ή μια κεντρική τράπεζα που «αγοράζοντας ομόλογα θα μετατρεπόταν σε Κακή Τράπεζα».

Η εφημερίδα Tageszeitung της αριστεράς επιφυλάσσει την ίδια υποδοχή στις δηλώσεις της Μέρκελ και του Σαρκοζί. Στο κύριο άρθρο της γράφει ότι «η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ακόμη να αποφύγει τα ευρωομόλογα χάρη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας» και προσθέτει: «Αυτήν την ελπίδα, η καγκελάριος Μέρκελ μπορεί να την πενθήσει. Οι επενδυτές ξέρουν ότι (οι πόροι) του Ταμείου θα αυξηθούν και παρ’ όλα αυτά πανικοβάλλονται” Σύμφωνα με τη βερολινέζικη εφημερίδα, το Ταμείο “απέτυχε προτού να αναπτυχθεί» και πλέον «τελευταίο οχυρό απομένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή το ευρωομόλογο».