ΓΣΕΕ: Να αποκατασταθούν μισθοί – μετενέργεια

Την αποκατάσταση της μετενέργειας και των κατώτατων μισθών στα επίπεδα που πρότασσε η ΕΓΣΣΕ ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, σε συνάντηση… με τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση: “Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει στους κοινωνικούς εταίρους την πολιτική και την πρόταση του κόμματός του. Ο κ.Βενιζέλος μας παρουσίασε την πρόταση των 6 σημείων και έκανε ανάλυση αυτών των σημείων.

Ως ΓΣΕΕ επιμείναμε, όταν έχει ανοίξει πλέον ένας δημόσιος διάλογος, γύρω από την καταγγελία των μνημονίων της απαγκρίστρωσης, της σταδιακής αποδέσμευσης και όλων αυτών, ότι σε κάθε περίπτωση αυτό που απαιτείται είναι να επανέλθουν οι κατώτεροι μισθοί στα επίπεδα που η ίδια η ΕΓΣΣΕ προσδιόριζε, ταυτόχρονα να λειτουργεί ο θεσμός της συλλογικής αυτονομίας και του εργατικού δικαίου που βάναυσα έχει κακοποιηθεί στη χώρα μας κι αυτό προϋποθέτει τρία βασικά πράγματα:

Να επεκτείνονται, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, οι συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους εργαζόμενους, να καταργηθεί αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση που έγινε με τον πρόσφατο μνημονιακό νόμο, για τη μετενέργεια των συμβάσεων και οι συμβάσεις να μετενεργούν με όλα τα δικαιώματα στους εργαζομένους και να αποκατασταθεί η λειτουργία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς ύπνωσης αν δεν του έχει επιβληθεί και ευθανασία.