Δέσμευση Γαλλίας και Γερμανίας για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις τιμές ενέργειας

Παρίσι και Βερολίνο δεσμεύτηκαν σήμερα να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες για να προστατεύσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και παράλληλα να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ και ο Γερμανός ομόλογός του Κρίστιαν Λίντνερ επέδειξαν την ενότητά τους κατά την έναρξη των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην Πράγα, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα ακολουθήσουν κοινές πολιτικές.

«Αποτελεί μήνυμα το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία αρχίζουν μαζί τη συνάντηση. Αποτελεί μήνυμα το γεγονός ότι στεκόμαστε δίπλα δίπλα, όχι μόνο εδώ, αλλά και από πολιτική άποψη» επεσήμανε ο Λίντνερ.

Η δέσμευση των δύο υπουργών γίνεται μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσεις και δεσμεύτηκε για περαιτέρω αυξήσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, παρότι η ευρωζώνη φαίνεται να οδεύει προς ύφεση τον χειμώνα.

«Ως υπουργοί Οικονομικών πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας… Η ΕΚΤ έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού. Και αυτό είναι και δικό μας καθήκον – η αντιμετώπιση του πληθωρισμού μέσω της δημοσιονομικής πολιτικής» δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντνερ.