Δίκη Φιλιππίδη: «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» λέει η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου

Την πεποίθησή της ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι βιαστής εξέφρασε στην κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου. «Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγό μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πέτρος δεν είναι βιαστής» είπε η σύζυγος του κατηγορούμενου για μία περίπτωση βιασμού και δύο απόπειρες, κατηγορίες τις οποίες απέδωσε σε λόγους διαπόμπευσης και εκδίκησης. «Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Έναν ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για έναν ρόλο. Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια».

Μάλιστα, κάποια στιγμή η Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε λυγμούς απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας σχετικά με την προσωπική της ζωή.

Πρόεδρος: Ήρθε ποτέ συνεργάτης να σας πει ότι έχει ακούσει; Για να σας προστατεύσει από κάτι;
Ελπίδα Νίνου: Οι άνθρωποι που με πλησίαζαν ήταν άνθρωποι οι οποίοι μας έγλειφαν.
Ένορκος: Οι εξωσυζυγικές σχέσεις… δεν μιλήσατε γι’ αυτό. Τα διαχωρίζω…
Ελπίδα Νίνου: Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένειά μου και φρόντισα το παιδί μου. Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του.

Σχετικά με τρεις γυναίκες που τον καταγγέλλουν, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη είπε ότι γνωρίζει μόνο τη μία, η οποία έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για δύο πράξεις βιασμού το 2008. «Τη γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγό μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική» περιέγραψε η μάρτυρας.

Απαντώντας σε ερώτηση της πρόεδρου του δικαστηρίου σε τι συνίσταται ο χαρακτηρισμός «παρεμβατική», η μάρτυρας ανέφερε: «Περιφερόταν (σ.σ.: η πρώτη καταγγέλλουσα) στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει με τη Θάλεια Ματίκα και την Αλίνα Κωτσοβούλου ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δεν μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζε κρυφά από την πίσω πόρτα, ενώ ο σύζυγός μου είχε απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση».

Για το πρώτο περιστατικό βιασμού που καταγγέλλει η νεαρή γυναίκα, η Ελπίδα Νίνου κατέθεσε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό… Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό βιασμού που καταγγέλλει η πρώτη γυναίκα το 2008 και συγκεκριμένα ότι εκλήθη από την τότε βοηθό του Φιλιππίδη Αλίνα Κωτσοβούλου για να συμμετέχει στην παράσταση «Κουζίνες», η Ελπίδα Νίνου ανέφερε: «Δεν υπάρχει αυτό. Το έργο ήταν για ζευγάρια. Αποκλείεται να την πήρε η κυρία Κωτσοβούλου να της πρότεινε ρόλο. Ποιον ρόλο; Που δεν υπήρχε; Αυτό που ξέρω είναι ότι η … κινήθηκε αυτοβούλως, όπως αυτοβούλως πήγαινε στο Θέατρο Μουσούρη. Την είχα δει πολλές φορές».