ΔΕΔΔΗΕ: Πότε αναμένεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Βόλο, Καρδίτσα και Σκιάθο

Σε τέσσερις γραμμές μέσης τάσης και σε περίπου 570 υποσταθμούς που επηρεάζουν εκτός από την περιοχή του Βόλου και χωριά στο ορεινό και το παραλιακό Πήλιο εντοπίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel».

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, εκτιμάται ότι έως τις πρώτες απογευματινές ώρες σημαντικό τμήμα του κέντρου του Βόλου θα επανηλεκτροδοτηθεί. Παράλληλα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται και η επανηλεκτροδότηση τμήματος της Σκιάθου. Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Μαγνησίας, η κακοκαιρία έπληξε 13 γραμμές μέσης τάσης καθώς και περίπου 750 υποσταθμούς που ηλεκτροδοτούν τμήμα της πόλης του Βόλου και όμορους οικισμούς.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές:

  • Το τμήμα της Καρδίτσας αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή προβλήματα ηλεκτροδότησης, καθώς η κακοκαιρία έχει επηρεάσει περίπου 25 υποσταθμούς, με εκτίμηση αποκατάστασης αργότερα το μεσημέρι.
  • Στην περιοχή των Φαρσάλων και της Λάρισας συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών που επηρεάζουν συνολικά περίπου 20 οικισμούς.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, σημειώνοντας ότι το τεχνικό προσωπικό του αντιμετωπίζει εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο, με δεδομένο ότι η πρωτοφανής βροχόπτωση έχει πλημμυρίσει εκατοντάδες υποσταθμούς, ενώ σε πάρα πολλά σημεία του δικτύου που έχει υποστεί ζημιές, η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω κατεστραμμένου οδικού δικτύου.

Επισημαίνει ακόμη ότι είναι σε εξέλιξη συντονισμένη προσπάθεια με το Λιμενικό Σώμα για τη μεταφορά γεννητριών στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθούν όσο πιο άμεσα κρίσιμες υποδομές (αντλιοστάσια κ.λπ).