Δεκάδες δημοσιογράφοι διεκδικούν ψήφους

Αρκετοί είναι οι δημοσιογράφοι που συμπεριλαμβάνονται στα κομματικά ψηφοδέλτια, ενόψει των εκλογών της 6ης Μαΐου και είτε διεκδικούν μία θέση στα βουλευτικά έδρανα είτε έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια Επικρατείας, σε μη εκλόγιμες θέσεις.

Με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι κατεβαίνουν ο Θανάσης Χειμωνάς στην Α’ Αθήνας, οι Πέτρος Ευθυμίου και Γιώργος Καστρινάκης στη Β’ Αθήνας, η Εύα Καϊλή στην Α’ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Καρύδης στην Α’ Πειραιά, ο Κυριάκος Μαντούβαλος στη Β’ Πειραιά, οι Δέσποινα Αφεντάκη, Αντώνης Λιάρος και Παντελής Ασπραδάκης στην Περιφέρεια Αττικής, η Σοφία Γιαννακά στην Αιτωλοακαρνανία, ο Διονύσης Μποτώνης στη Ζάκυνθο, η Χρύσα Αράπογλου στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Μαρία Καγκελίδου στη Β’ Θεσσαλονίκης και, τέλος, ο Δημήτρης Κατσιπανέλης στην Πρέβεζα.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ περιλαμβάνεται ο Γιάννης Μιχελάκης ενώ υποψηφιότητα θέτουν οι Φωτεινή Πιπιλή και Μανώλης Μαυρομάτης στην Α’ Αθήνας, οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, ‘Αννα Καραμανλή, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, Τάνια Ιακωβίδου στη Β’ Αθήνας, η Μαρία Τσέγκα στην Α’ Πειραιά, οι Κώστας Γκιουλέκας και Μελίνα Καραπαναγιωτίδου στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Χριστίνα Σερεπίσιου στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιάννης Ανδριανός στην Αργολίδα, οι Νατάσα Ράγιου και Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος στην Αχαΐα, ο Παντελής Μαραβέλιας στα Δωδεκάνησα, οι Σίμος Κεδίκογλου και Ματίνα Ρέτσα στην Εύβοια, ο Ζήσης Πάτσικας στην Ημαθία, οι Ελένη Κουντουράκη και Κώστας Παπαγεωργίου στο Ηράκλειο, η Κατερίνα Ζαχείλα στη Λάρισα, η Ελένη Βλάσση στο Λασίθι, ο Χρήστος Μπουκόρος στη Μαγνησία, ο Ερχάν Ιμάμ Μουσταφά στη Ροδόπη, η Φωτεινή Αραμπατζή στις Σέρρες και, τέλος, η ‘Αρια Αγάτσα στη Βοιωτία.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ έχει περιληφθεί ο Νίκος Μπογιόπουλος, ενώ υποψήφιοι είναι οι Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Φιλιππάκης στην Α’ Αθήνας, η Λούλα Καρατζά – Κονδύλια στη Β’ Αθήνας, η Αθηνά Ζυμάρη στη Β’ Πειραιά, ο Στάθης Κεραμυδάς στην Αχαΐα, ο Γιώργος Αντωνίου στην Αργολίδα και η Λαμπρινή Πίττακα στο Ηράκλειο.

Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ είναι ο Γιώργος Κύρτσος, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Κυριάκος Βελόπουλος στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας στην Α’ Αθήνας, ο Παναγιώτης Νιζάμης στη Β’ Πειραιώς, η Χρυσή Παπαδάκη στα Χανιά και ο Νίκος Πουρτσίδης στη Ροδόπη.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνονται οι Μανώλης Κυπραίος και Στάθης Σταυρόπουλος, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι οι Βασίλης Μουλόπουλος, Γιάννης Μαμουζέλος και Χρυσόστομος Στυλιανός στην Α’ Αθήνας, οι Γεώργιος Παπαδόπουλος (Τετράδης) και Αντώνης Νταβανέλος στη Β’ Αθήνας, ο Αθανάσιος Λαζαρίδης στη Β’ Πειραιά, ο Νάσος Αθανασίου στην Περιφέρεια Αττικής, ο Ελευθέριος Αρβανίτης στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Αναστασία (Νατάσσα) Γκάρα στον Έβρο και ο Γιώργος Βαρεμένος στην Αιτωλοακαρνανία.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ο Τέρενς Κουίκ και ο Σωτήριος Στανωτάς-Τόγκας, ενώ ο πρόεδρος του ‘Αρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς κατεβαίνει ως υποψήφιος, συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην Περιφέρεια Αττικής. Επίσης, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Μάριος Βουτσίνος στο Λασίθι, η Ειρήνη Παπαγιάννη στην Καβάλα, ο Αθανάσιος (Σάκης) Παπαδημητρίου στη Δράμα, η Δέσποινα (Μπέττυ) Γιάννα στη Μαγνησία, ο Αθανάσιος Βλάχος στα Τρίκαλα, ο Γιώργος Χρυσικός στη Βοιωτία, ο Βασίλης Χήτος στα Ιωάννινα και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος στην Πιερία.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, υποψήφια είναι η Πόπη Διαμαντάκου, ενώ κατεβαίνουν ως υποψήφιοι ο Μάκης Γιομπαζολιάς στην Α’ Αθήνας, οι Γρηγόρης Ψαριανός, Παναγιώτης Παναγιώτου, Μυρσίνη Λιοναράκη και Ανδρέας Παπαδόπουλος στη Β’ Αθήνας, ο Νίκος Τσώνης στη Μεσσηνία, ο Δάμων Δαμιανός στη Ροδόπη και η Βασιλεία Ζερβού στο Ηράκλειο.

Η Λίνα Κλείτου και ο Αδαμάντιος Σεϊτανίδης περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ στη Β’ Αθήνας κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Με την Κοινωνική Συμφωνία, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι η Φαίη Μπέη στην Α’ Αθήνας, ο Αλέξανδρος Λυμπέρης στη Βοιωτία και η Μαρία Αλεξάκη στην Ευρυτανία.

Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατεβαίνουν ως υποψήφιοι οι Γιώργος Δελαστίκ και η Ματίνα Παπαχριστούδη στην Α΄ Αθήνας, οι Αθηνά Μος-Σύψα και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στη Β’ Αθήνας, οι Αναστάσιος Αναστασιάδης και Λεωνίδας Βατικιώτης στην Περιφέρεια Αττικής, οι Κατερίνα Θωίδου και Παναγιώτης Σηφογιωργάκης στη Β’ Πειραιά, η Τριανταφυλλιά Πολίτη στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Σουλτάνα Κατσάνη στην Κορινθία, ο Γιώργος Παυλόπουλος στη Λακωνία, ο Νίκος Μανάβης στη Λέσβο, ο Ιωάννης Ελαφρός στη Φθιώτιδα, ο Νάσος Μπράτσος στη Σάμο, ο Πέτρος Πομώνης στη Ζάκυνθο και ο Θανάσης Σκαμνάκης στην Αχαΐα.

Με τους Οικολόγους Πράσινους, υποψηφιότητα θέτουν ο Γιώργος Καραμέρος στη Β’ Αθήνας και ο Κώστας Καλογράνης στην Περιφέρεια Αττικής. Τέλος, με την Χρυσή Αυγή, κατεβαίνει ως υποψήφιος ο Ηλίας Λέντζος στη Β’ Αθηνών.