>Δεν πτωχεύει η Attica Bank!

>

Μέσα στην… παραζάλη της ελληνικής κρίσης, η Attica Bank έπεσε θύμα μιας περίεργης αίτησης πτώχευσης, που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από μια ΕΠΕ με περίεργο παρελθόν και… διαφημίσθηκε υπογείως, με τη διακίνηση σχετικού e-mail, υποχρεώνοντας τη διοίκηση της τράπεζας να διευκρινίσει ότι… δεν πτωχεύει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης της Attica Bank αναφέρει τα εξής ενδιαφέροντα:

«Η επιχείρηση Roland Berger & Partner ΕΠΕ κατέθεσε στις 15-6-2010 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση πτώχευσης της Attica Bank που θα συζητηθεί στις 13-10-2010.

Στην αγορά κυκλοφορεί ηλεκτρονικό μήνυμα «προαναγγελίας πτώχευσης της ATTICA BANK» με το οποίο επιχειρείται να θιγεί η φήμη της Τράπεζας.

Οι απόψεις της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας που απηχούν και τις απόψεις της Διοίκησης για το θέμα είναι οι ακόλουθες :

Επί της από 15/06/2010 αιτήσεως της Εταιρίας Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία Roland Berger and Partner ΕΠΕ, η οποία εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Λυκαβηττού αρ. 29, σας γνωρίζουμε τα εξής :

-Η ως άνω εταιρία είναι οφειλέτης μας και ουδεμία απαίτηση έχει από την Τράπεζά μας.

-Ούτω η ως άνω αίτηση είναι ανυπόστατη, παντελώς αναληθής, ουσία αβάσιμη, συκοφαντική και καταχρηστική.

-Ήδη η Διοίκηση της Τραπέζης έχει δώσει εντολή για άσκηση αγωγής αποζημίωσης και κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου».

Ποια είναι, όμως, η Rolland Berger and Partner ΕΠΕ, που έφθασε στο σημείο να καταθέσει αίτηση πτώχευσης μιας ελληνικής τράπεζας; Όσοι παρακολουθούν τις χρηματιστηριακές εξελίξεις στενά ίσως θυμούνται τις διαφημίσεις της σε εφημερίδες, με τις οποίες επιχειρούσε να προσελκύσει πελάτες για επενδύσεις στο ΧΑ («Athens Stock Exchange with the Best», ανέφερε με αρκετή… μετριοφροσύνη η καταχώρηση).

Την ίδια περίοδο, δημοσιεύθηκε σε άλλη εφημερίδα καταχώρηση της Roland Berger Strategy Consultants Gmbh, με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας, η οποία διευκρίνιζε ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Roland Berger & Partner AE και με μία ΕΠΕ που έχει κατά τα άλλα ακριβώς τον ίδιο τίτλο.

Η γερμανική εταιρία ανέφερε, επίσης, ότι δεν έχει καμία απολύτως επαγγελματική σχέση με τον κ. Σταύρο Παπασταύρου και την κ. Βασιλεία Βασιλείου, που φέρονται ως εκπρόσωποι των παραπάνω εταιριών, με έδρα την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ανέφεραν, μάλιστα, ότι είχαν προβεί σε δικαστικές ενέργειες, ώστε να απαγορευθεί η παράνομη χρήση της επωνυμίας και του διακριτικού της τίτλου από τις προαναφερόμενες εταιρείες.

Μένει, λοιπόν, να διευκρινιστεί από την Τράπεζα Αττικής, σε επόμενη και πληρέστερη ανακοίνωσή της, πώς ακριβώς βρέθηκε αυτή η εταιρεία, που προφανώς στερείται σοβαρότητας, να χρωστάει σε μια ελληνική τράπεζα και, αντί να βρίσκεται σε άμυνα, να περνάει στην επίθεση, καταθέτοντας αίτηση πτώχευσής της. Ελλάς το μεγαλείο σου…