ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΒΑΛΑ

Τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του, προσωρινά κρατούμενου, επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά, για την υπόθεση των οφειλών του από μη απόδοση ΦΠΑ, ύψους 146.000 ευρώ, αποφάσισε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης… Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η απόφαση δέσμευσης θα επιδοθεί από εισαγγελέα στον επιχειρηματία που κρατείται στις φυλακές Μαλανδρίνου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κριθεί από εισαγγελικό λειτουργό, με βάση τα στοιχεία της υπόθεσης, αν στο Λάκη Γαβαλά θα πρέπει να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Για την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ κρίθηκε προφυλακιστέα και η αδελφή του επιχειρηματία, Παναγιώτα Γαβαλά, ως εντεταλμένη σύμβουλος εταιρίας εσωτερικής διακόσμησης, η οποία παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην Οικονομική Αστυνομία.
Σήμερα, Πέμπτη, αναβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης των χρεών του Λάκη Γαβαλά ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο, λόγω της αποχής των δικηγόρων.