Δημήτρης Μπεκιάρης: Τσίπρας εναντίον όλων

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 6ης του Μάηπροκάλεσαν πολιτικό σεισμό στην Ελλάδα και μετασεισμούς σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Τα οικονομικά και πολιτικά κέντρα, εγχώρια και ξένα, ερμήνευσαν την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού ως «πολιτική αστάθεια» και αντιμετώπισαν με προβληματισμό, αν όχι με τρόμο, την άνοδο της Αριστεράς.

Οι δανειστές της Ελλάδας, οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί, η τραπεζοκρατία, η medioκρατία, η μεγαλοαστική τάξη και το παρασιτικό Κεφάλαιοαισθάνονται ανασφάλεια μπροστά στην προοπτική του σχηματισμού κυβέρνησης της Αριστεράς και της Αριστερής διακυβέρνησης και ερμηνεύουν τις πολιτικές εξελίξεις κατά το δοκούν. Και είναι λογικό να αισθάνονται ανασφάλεια καθώς η Αριστερή διακυβέρνηση θα προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού και όχι της ντόπιας και της υπερεθνικής ελίτ. Η ωμή παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, η οποία ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ ταυτόχρονα με τις εκλογές της 17ης του Ιούνη προκειμένου να δεσμευτεί η απόφαση του ελληνικού λαού, ενδεχομένως να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα των νέων εθνικών εκλογών και να συνεχιστεί η πορεία της χώρας προς την καταστροφή μέσω του αντιδημοκρατικού και λαοκτόνου νεοφιλελεύθερου μονόδρομου, προδίδει την ανασφάλεια του Βερολίνου.

Οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του κατεστημένου δημιουργούν και αναπαράγουν παρωχημένα, ξεπερασμένα και εκβιαστικά διλήμματα, ώστε να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό και να καθορίσουν δια της ψυχολογικής βίας την πολιτική επιλογή του στις εκλογές της 17ης του Ιούνη και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Συντονισμένα και συντεταγμένα έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση σε βάρος του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δέχεται πυρά, τόσο από τα εγχώρια, όσο και από τα ξένα ΜΜΕ. Το δημοφιλές  χιουμοριστικό σλόγκαν των ημερών «Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» είναι ενδεικτικό του γεγονότος  ότι ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος και κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προπαγάνδας σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα.

Εγχώριοι πολιτικοί κύκλοι ανασύρουν από τα αραχνιασμένα συρτάρια του χρεοκοπημένου παρελθόντος τους διχαστικά,  εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα και υπονομευτικά της ενότητας του λαού μας διλήμματα.

Στον πανικό του το κατεστημένο, δεν εισέρχεται καν στη διαδικασία να επεξεργαστεί τις αντίστροφες προς το αποτέλεσμα που επιδιώκει να επιτύχει συνέπειες της επικοινωνιακής εκστρατείας και της «μαύρης προπαγάνδας» την οποία έχει εξαπολύσει ενάντια στην προοπτική συγκρότησης Αριστερής και προοδευτικής διακυβέρνησης. Το κατεστημένο αδυνατεί να συλλάβει ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και κυρίως η νεολαία δεν έχουν να χάσουν τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες τους.

Όσο «χτυπούν» τον Αλέξη Τσίπρα και υπονομεύουν την προοπτική της Αριστερής διακυβέρνησης, τόσο δυναμώνουν τη λαϊκή υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ενισχύουν την πεποίθηση ότι το πολιτικό – τραπεζικό – επιχειρηματικό – mediακό σύμπλεγμα συμφερόντων θα πράξει οτιδήποτε ώστε να ελέγξει τη λαϊκή βούληση ή ότι θα μεθοδεύσει κοινοβουλευτικές, δημοκρατικές και συνταγματικές εκτροπές.

 

Η ευθεία σύγκρουση του Αλέξη Τσίπρα με τα συμφέροντα που καταδυναστεύουν εδώ και δεκαετίες τον ελληνικό λαό και τα οποία αναστέλλουν οποιαδήποτε προσπάθεια προόδου της χώρας μας, αποτελεί την κατάλληλη απάντηση στο «μαύρο μέτωπο», το οποίο ως συγκροτημένος αντιδραστικός μηχανισμός έχει θέσει ως αντικειμενικό σκοπό τη συνέχιση της πολιτικής της εθνικής υποτέλειας και της φτωχοποίησης του λαού μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας παλεύει και να αγωνίζεται ενάντια σε όλα τα συστήματα και τα υποσυστήματα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, ντόπιων και ξένων,  αλλά δεν είναι μόνος: Έχει μαζί του τον ελληνικό λαό, ο οποίος προσδοκά ένα καλύτερο αύριο.