Δημήτρης Παφίλας: Ηγέτες και καθοδηγούμενοι

Ανάμεσα στον λαϊκισμό, εθνικισμό και σε ο,τιδήποτε άλλο πλήττει καθημερινά τους  Έλληνες υπάρχουν και ορισμένες σταθερές αξίες τις οποίες δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως και τα γεγονότα που τις ανέδειξαν.

Δεν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τρεμάμενη φωνή έλεγε στους Κυπρίους και τους Έλληνες πώς δεν μπορεί να παραδώσει ένα κυρίαρχο κράτος λέγοντας “ναι” στο σχέδιο Ανάν.

Εκείνη την εποχή, όπως καλά θυμούνται οι περισσότεροι, όλο τo σύστημα των Αγγλοαμερικάνων ετοίμαζε μεθοδικά την αρπαγή των πετρελαίων πέραν των δικαιωμάτων που έδινε στο ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Με το άρθρο 5 του Σχεδίου, η  Κύπρος θα δήλωνε παραίτηση από την θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μπροστά από την αγγλική βάση της Δεκέλειας. Λίγα χρόνια μετά , το σχέδιο αποκαλύφθηκε και-  οποία σύμπτωση –στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκε το φυσικό αέριο ( οικόπεδο 12 ).

Οι περισσότεροι θυμούνται ποιοι έλεγαν ναι στο σχέδιο Ανάν και τι οφέλη είχαν ( χρήματα για προπαγάνδα), έτσι δεν χρειάζεται να τα υπενθυμίσουμε. Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό να καταλάβουν στην αγορά ότι ο σημερινός «λαϊκός» ηγέτης κ. Τσίπρας -που υπόσχεται προσλήψεις, εθνικοποίηση τραπεζών και μαγικά με το χρέος- βρίσκεται σε ένα μονόδρομο λαϊκισμού; Και μάλιστα, ένας ηγέτης υπό καθοδήγηση από τους αποκαλούμενους «σκληρούς» που ονειρεύονται την κατάληψη της Βαστίλης.

Τα πράγματα, όμως, είναι απλά: Όποιοι θέλουν την επιστροφή στην δραχμή από το κόμμα του Σύριζα, ας φέρουν πρώτα τα κεφάλαια του εξωτερικού στην Ελλάδα. Και επειδή ο καθοδηγούμενος «ηγέτης» έσπευσε σε βοήθεια ομοϊδεατών στην Γερμανία και Γαλλία, ας θυμηθεί ότι, οι σύντροφοί του Γερμανοί στηρίζουν την τακτική της Μέρκελ: υπερπαραγωγή στην Γερμανία, δάνεια στην συνέχεια για να αγοράζουν οι λαοί και μετά φθηνά δανεικά στην Γερμανία. Έτσι καταστράφηκε όλη η Ευρώπη. Γιατί άραγε οι Γερμανοί ηγέτες έκαναν δηλώσεις υπέρ των μνημονιακών κομμάτων λίγες ημέρες πριν τις εκλογές; Υπήρχε άραγε καλύτερος σύμμαχος για τις τωρινές επιδιώξεις των Γερμανών;

Όλοι οι αριστεροί και το παρασιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν με το νέο κόμμα, όπως σωστά διέγνωσε ο κ. Φλωρίδης. Αλλά, όμως, ο ηγέτη» της νέας μόδας έχασε την ευκαιρία. Ποτέ δεν θα γίνει Τάσσος και θα αναζητεί τρόπους να χαϊδέψει το συνονθύλευμα από τις συνιστώσες και τους απογοητευμένους. Ποτέ δεν θα έχει την τρεμάμενη φωνή του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Υ. Γ Γνωρίζει άραγε ο σύντροφος του Τσάβες γιατί πέφτει το πετρέλαιο ή γιατί  θέλει να φύγει η BP από την Ρωσία;