Δημοσκόπηση: “Ναι” από το 57,8% στον γάμο ομοφύλων – 24 μονάδες προηγείται η ΝΔ

  Μπροστά με 24 μονάδες διαφορά  παραμένει η ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1.

  Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού και τις εξηγήσεις που έδωσε για τον γάμο ομοφύλων, η υποστήριξη από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης διευρύνθηκε, ενώ το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να εμφανίζει μεγάλη συσπείρωση, γύρω στο 78%, που σημαίνει ότι δεν καταγράφει απώλειες από το επίμαχο νομοσχέδιο.

  Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10%, το ΚΚΕ στο 8%, η Ελληνική Λύση στο 5,8%, η Νίκη στο 2,8%, οι Σπαρτιάτες στο 2,7%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,7%, ενώ η Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 “έγραψαν” 2%.

  Στην εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά διαμορφώνεται στο 39% για τη ΝΔ, στο 15% για το ΠΑΣΟΚ, στο 12% για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο 9,5%-10% για το ΚΚΕ και 7% για την Ελληνική Λύση.

  Τρεις στους τέσσερις ψηφοφόρους στηρίζουν την επιστολική ψήφο, ενώ το “ναι” στον γάμο ομοφύλων έφτασε το 57,8%. Ωστόσο, με το δικαίωμα στην υιοθεσία συμφωνούν μόνον οι τέσσερις στους δέκα, παρά το γεγονός ότι οκτώ στους δέκα απαντούν ότι τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η ΝΔ δεν καταγράφει απώλειες λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

  Σε ό,τι αφορά τα θέματα για τα οποία πρέπει να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση, είναι η ακρίβεια, η Υγεία και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.